Скъпоценните камъни в брой 15

Скъпоценните камъни
Категория: Минералотерапия

* Скъпоценните камъни, като висша духовна енергия и според естеството си, произлизат от различните йерархии на Космоса.

* Скъпоценните камъни са децата на възвишените същества, те имат магическа сила.

* В един скъпоценен камък е скрит един дух, който се учи. В едно растение, в едно животно, в един човек е затворен по един ангел, по един дух.

* Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот и оказва особено лечебно действие, стига да знаеш как да се свържеш с неговите енергии.

* Скъпоценният камък разлага светлината по особен начин. На тази светлина всеки може да се лекува. Затова е добре човек да носи златни пръстени със скъпоценни камъни.

* Скъпоценният камък пречупва правилно светлината, съвършено различно от обикновения камък или стъкло. Ако насочите скъпоценния камък към една рана, светлината, която той пречупва, ще излекува раната. Ученият пречупва по особен начин светлината на Слънцето със своя ум и може да лекува с тази светлина; обикновеният човек слабо пречупва светлината и затова не може да си помогне, нито на ближните си може да помогне.

* При добрия човек скъпоценните камъни стават проводници на Божествени сили.

* Скъпоценните камъни имат астрален блясък и са в състояние да противодействат на лошите влияния на планетите.

* И скъпоценните камъни боледуват - тогава изгубват блясъка си. Оздравяват, като ги носи здрав, разположен, добър човек. Боледуват и обикновените камъни. Скъпоценните камъни, амулетите, талисманите помагат срещу лошото влияние на звездите.

* Скъпоценните камъни са носители на възходящи творчески енергии и служат като естествени трансформатори, затова се препоръчва да се носят като предпазно средство от зловредни влияния и като трансформатори на нисши желания.

* Не всички камъни действат благотворно върху човешкия организъм и не всеки скъпоценен камък действа лечебно върху всички хора. Има такива, на които трептенията не се съгласуват с трептенията на организма на даден човек, поради което се произвежда дисхармония.

* Колкото по-добри и по-разумни стават хората, толкова повече се ражда злато в Земята. Златото расте и зрее като плодовете, дори си има и ухание. Колкото по-лоши стават хората, толкова златото и скъпоценните камъни намаляват.
Статията е прочетена 1935 пъти
Назад към брой 15Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024