"Възход и падение", издание на ИК "Новата цивилизация" в брой 126

"Възход и падение", издание на ИК "Новата цивилизация"
Категория: Изкуство, култура

Eто и отзвукът от премиерата:

Присъствах на тържеството – премиера на стихосбирката на Аспарух Петров Вангелов „Възход и падение”. Още с влизането ми в залата ме завладя ведрото настроение на присъстващите. Между тях имаше познати творци – поети, прозаици, хумористи. Нямаше и свободни места. Само покрай стената се виждаха три-четири стола, на които се настанихме аз, певицата Стойка Иванова, Василка Томайова. И започнаха да се нареждат правостоящи – познати и непознати.

 На трибуната бяха  г-н А. Вангелов и акад. Атанас Панчев. Това придаваше тържественост и официалност на обстановката.

Тържеството откри Аспарух, който изказа голямата си благодарност към Издателска къща „Новата цивилизация” за отпечатването на дългогодишния му труд, както и към Зорка Павлова – компютърен набор, и Петър Вангелов като редактор и коректор. Акад. Атанас Панчев – директор на Издателска къща „Новата цивилизация” и издател на стихосбирката накратко щрихира жизнения и творчески път на автора, като изрази и задоволството си, че г-н Вангелов е избрал неговото издателство и пожела да продължат и в бъдеще съвместната си дейност. Сред многобройните гости бяха проф. Цвета Найденова и доц. Севдалина Друмешка, секретарят на читалището на кв. Владая – поетът Иван Павлов, поетесата Елена Цветкова, арх. Любен Йотов – цигулар, бивш концерт майстор на симфоничния оркестър на юристите.

Честването продължи с четене на любими стихове от самия автор.

Богатата артистична програма завърши с академичното изпълнение на хор „Сияние”, с диригент Бисерка Овчарова. Между музикалните изпълнения аз, както и Дени, и Васил от хор „Сияние” поздравихме автора с рецитиране на стихотворения от различни жанрове.

премиера на книгата "Възход и Падение"

Инж. Райна Минкова - писател 

Статията е прочетена 793 пъти
Назад към брой 126Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024