Биодинамична характеристика на април 2017г в брой 126

Биодинамична характеристика на април 2017г
Категория: Екология, здраве

Навлизаме в месец април с надежди за по-правилен ритъм на работа след големите промени през март и незавършените планирани дейности в градината.

Тези надежди се подкрепят и от двата  пълни цикъла на  Луния месец. Започваме с Низходяща  Луна от 3 до 17 и Възходяща от 18 до 30.

Първият период ни дава възможност  да довършим резитбата и засаждането на плодни дръвчета и лози, а през втория да сеем семена на средноранни и късни плодни растения, зеленчуци и кореноплодни.

Силни  светлинни имлулси имаме на 3 и 4 , плодни - на 6 и 8, чудесни дни за картофите на 10, 11,  и 12 и завършваме с много добър воден импулс от Скорпион на 14 и 16.

Второ пръскане на овощните дръвчета с колоидна сяра 1:400, ябълките при червен бутон, останалите - след прецъфтяване и задължително обмазване с пастата на Мария Тун на стъблата и дебелите клони. Подхранване с готов компост,  поливане и мулчиране. Точното време от 8 до 13 април.

Избираме хубав ден между Великден и Петдесетница за изваждане на биодинамичните препарати от земята. В такъв ден подготвяме и залагаме препарат 501 силиции в рог от крава.

При добре съхранени калеми през този месец правим  присаждане на корона като  според собствния си опит избираме технологията. Най-добрите дни са 17 и 18 април.

Достатъчни са ни дните за залагане на новата компостна купчина, а наличието на първите зелени откоси ще ни осигурят нужният ни зелен пласт.

Пак напомням: освободените  лехи и площи да се засяват с растения за зелно торене - повече бобови.

Прогнозата  за месеца по наедро ни подсказват наредбата на планетите. Не можем да очакваме топлина от Меркурий и Марс с малкия им престой в топлия Овен срещу четири планети във водни съзвездия целия месец. Надежда за промяна има след 19, когато Слънцето навлиза в зоната на Овена.

Всяка година ви напомням за феномена Рижа Луна. Това е периода на нарастване на Луната през  април, след новолуние, а пълнолунието е  или в края или през май. Сега този феномен започва от 26 април и завършва на 25 май. Пълнолунието е на 10 май. Критични са дните, когато Луната преминава през студения Телец. Има опасност от спадане на температурата към 0 градуса. Подобна опасност съществува и на 11, 12 и 13 май - дните на ледените стихии.

Чака ни усилена работа, за която всеки хубав ден и час е важен. Почитаме Великден - поне два дни, а на 25, 26, 27 - сложни възли и Перигей.

При добро планиране ще успеем! На работа, колеги и успех!

Статията е прочетена 569 пъти
Назад към брой 126Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024