Световен фестивал на културата в брой 13

Световен фестивал на културата
Категория: Сърцето, душата

2-3 юли 2011г.

Световният фестивал на културата, който ще се състои на Олимпийския стадион в Берлин на 2 и 3-ти юли, е посветен на 30-ата годишнина на Международна фондация „Изкуството да живееш”. Това уникално събитие ще събере на едно място над 70 000 участници от повече от 150 страни, които ще отнесат със себе си вкъщи уникални гледки, звуци и вкусове и ще се насладят на главозамайващото многообразие на световните континенти, събрано на едно място.

Голямото празненство на Олимпийския стадион в Берлин и Световните павилиони ще бъдат своебразна демонстрация на красотата на всички световни култури чрез танци, музика, храна, литература и конференции. Фестивалът ще уважи нормите и ценностите на различни култури, докато се празнува хармонията в многообразието.

Световните павилиони на Световния фестивал на културата ще бъдат елегантно ситуирани в зелените площи около стадиона. В тези четири павилиона ще бъде изложено културното наследство на световните континенти, позволявайки на участниците да се докоснат до типичните храни, танци, литература и музика на Африка, Азия-Океания, Европа и Америка (Северна и Южна).

Павилионите ще бъдат домакини и на 5-тата Международна конференция на жените, Световната младежка конференция и Конференцията „Да живеем човешките ценности” (Living Human Values).

Висши държавни представители, бизнес лидери, академици, ръководители на неправителствени организации, религиозни и духовни лидери, миротворци и известни личности от цял свят ще обменят визии и ще разпространят послание за мир, единство и хармония в многообразието.

Световните павилиони също така ще бъдат домакини на ексклузивния Фестивал на вегетарианската храна, позволявайки на посетителите да се докоснат до кухнята на всички континенти. Световния фестивал на културата ще позволи на участниците да надникнат в огромното културно наследство на Индия, родината на йога. Това ще стане не само чрез демонстриране на предимствата на йога, но също така и чрез споделянето на дълбочината на индийската музика, танц и национална кухня. Около 5000 гости от Индия, в това число артисти и изтъкнати делегати от публичния и частния сектор се очаква да дойдат в Берлин.

Йога паркът на Световния фестивал на културата ще даде възможност на участниците да преживеят мощното въздействие на Йога като средство за подобряване на физическото и душевно здраве, както и за създаване на вътрешен мир. Йога експерти от различни традиции ще споделят своето експертно мнение в конференции и семинари. Уникалният Йога музей ще начертае еволюционния път на Йога – от древните мъдреци до глобалното й приложение през 21 век. Йога паркът също така ще демонстрира социалното въздействие на йога за постигане на мир и съответно приложението й в хуманитарни проекти по света.

Водещи танцови и музикални формации от цял свят ще очароват публиката със смайващи изпълнения. Грандиозният завършек на събитието ще се състои от концерт с участието на 30 пиана и 2000 китаристи, както и от медитация за мир.

Добре дошли в Берлин! Добре дошли на едно незабравимо празненство!

Повече информация: http://artofliving.bg/
Статията е прочетена 820 пъти
Назад към брой 13Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024