Биодинамична характеристика на февруари 2017г. в брой 124

Биодинамична характеристика на февруари 2017г.
Категория: Екология, здраве

През февруари, колкото и невероятно да изглежда с натрупания сняг през януари,  започва новата земеделска година. Време е да започнем изпълнение на плановете,  направени през зимата.

Какви са прогнозите  за месеца според разположението на планетите и пътят на Луната през зодиа­калните съзвездия? Динамичният Меркурий ще ни носи много хлад от престоя си в Козирог, пък и Юпитер ще го подкрепя от студената Дева. Много влага ще изпращат Венера, Марс и Уран от Рибите, а и те ще получават подкрепа от Сатурн с месечния си престой в Скорпион. Малко равновесие ще има единствено от горещия Стрелец, намиращ се в далечния Плутон.  Ако разпределим  очакванията  в дните на месеца без 100-процентово предсказване, се надяваме първият период от 1 до 7  да е сух с хубави дни с изключение на дните между 2 и 4, когато се очаква по-силен северен вятър. Силна буря се очаква около 8-и. От 9 до 16 хубави свежи дни със студени нощи. Дните след 16 ще са с голяма влажност и много дъжд и сняг по високите планини. Вероятно е около 22,23 да чуем и първите гръмотевици за годината. След 25 времето ще се променя много рязко с бури и снежни виелици.

Независимо от всичко това  за месеца ние си имаме конкретни задачи и всеки хубав ден дори и час ще ни е от полза. На първо място след ритуалното зарязване  на св. Трифон започваме истинското обрязване на лозите и овошките.Точното време е Низходяща Луна в дните „плод“ и „цвят“- от 8 до 22 февруари, а самите дни се виждат в календара. За тези, които са си помогнали през лятната резитба, са достатъчни.

На второ място  ранното пролетно пръскане  е възможно след това във всеки ден от месеца при положителни температури.

Обмазването с пастата на Мария Тун  при проблеми с времето  може да се извърши и през март.

При добри дни през периода на Низходяща Луна  можем да започнем засаждане на овошки и лози.Ще успеем, ако сме подготвили дупките и каналите през есента, както ви препоръчах. Ако засаждаме - задължително  в посочените дни преди от 8 до 22.

Другата много важна дейност, за която времето навън не е важно, е сеитбата на семена за ранни зеленчуци - домати, патладжани и пипер. Точното време е от 3 часа на 3 февруари до 18 ч. на 4-ти. Времето е малко, но при  предварително подготвени семена и почва ще успеем - най-добре работим с пластични тарелки с 45 гнезда. За качеството на семената и технологията на подготовката  сме говорили, не сме забравили и компоста „златото на фермера“(Рудолф Щайнер). За работа с купчината имаме 6,5 дни - 8-ми след обяд, 27, 5, 6, 7, 24 и 25, а за ползване 5 и половина дни - 8-ми след обяд, 17, 13, 14, 15 и 16 - дните са подредени по значимост.

При Възходяща Луна събираме резници от върби за вкореняване за пчелна паша и зелена ограда, ще ги засадим през март.

Да повторим и най-важното  за новия начин на разработване на календара. Защо показваме пътя на Луната в астрологическите знаци  и зодиакални съзвездия? Астрологическите знаци се отнасят за хората, тяхното поведение, дейности, хранене, лечение и оздравителни процедури.

От пътя на Луната през зодиакалните съзвездия и точното време  на нашите грижи зависи  развитието на растенията и качеството на плодовете. Така ние знаем кога и къде да насочим нашата дейност с най-голяма ефективност и да изпълняваме важния принцип на биодинамичното земеделие “целенасочено и подреждащо“ или разтълкувано - на определено място в определено време.“ В горепосочената таблица виждате, че има среща между различни знаци с различни съзвездия, но има и съвпади между знак и съзвездие.Единствено нещастни са знакът и съзвездието Везни, те никога нямат среща и съвпад.

За да приключим - кое е най- важно? Да използваме когато е възможно съвпадът между знак и съзвездие. Тогава импулсът е най-силен. Например на 4 февруари Луната навлиза в знака на Лъва и излиза от него на 11 в 16 часа. Астрономически Луната навлиза в Съзвездието Лъв на 10 февруари в 20 часа  и излиза на 13 в 10 часа. Значи съвпадът между знак и съзвездие е от 20 ч. на 10-и до 16 ч. на 11-и, общо 20 часа. Това време е отбелязано на средната отвесна колонка с френската буква, Q. Естествено е, че не можем да работим през нощта, но времето през деня не е малко. Това е най-доброто време! Разбира се, че и времето след 16 часа до 19 часа на 13-и също ще го използваме, а Лъв значи „плод“ и „зърно“.

Най-добре е да се абонирате за в. „Квантов преход“, където се помества биодинамичната характеристика ежемесечно. Пишете и по актуални въпроси. Ако имате Календара на Мария Тун на български език, четете внимателно написаното  пред самите месечни бланки  и след тях.

Успешен старт на всички!

Статията е прочетена 711 пъти
Назад към брой 124Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024