С книга на плажа в брой 118

С книга на плажа
Категория: Изкуство, култура

За втора поредна година гр. Бургас е домакин на инициативата „С книга на плажа” в Експо център „Флора”. Организатори на събитието са община Бургас и Регионална библиотека „Пейо Яворов”.

Идеята на организаторите е да участват повече български издателства и да се промотират повече книги и автори. Стимулирането на четенето и продажбите на книги на промоционални цени за гражданите и гостите на морския град доведе много читатели в Експо център Флора от 20-ти до 24-ти юли т. г. Въпреки горещия летен сезон и всеобщото мнение, че лятото е време за почивка, оказа се, че бургазлиите и гостите на града четат и купуват книги. А изборът беше голям - художествена литература, научни книги, детски книги и множество интересни съпътстващи събития - премиери на нови книги, срещи с любими автори, джаз вечери край морския бряг с чаша вино и чудесни коктейли, матине с поезия и класическа музика на „Артпиерия”, португалска поезия и  детски книжки и други.

Издателска къща „Новата цивилизация” за втори път участва в изложението „С книга на плажа” в Бургас. Представени бяха новите книги, свързани с културно-историческото наследство в специална вечер за наследството. В лекторията своите виждания по темата споделиха с публиката ас. Боян Аспарухов и издателят Атанас Панчев, които отговориха на множество въпроси, поставени от аудиторията. 

Финалното събитие в рамките на изложението беше на 24 юли - премиера на най-новата поетична книга на Пейо Пантелеев „Девет бала любов”, ИК „Новата цивилизация”, София, 2016г., която събра неговите почитатели и приятели в Експо център „Флора”. Поетът-актъор, който е орисан почти всяко негово стихотворение да се превръща в песен, изпълни своите творби в акомпанимент на пианистката Илонка Влахова, а многобройната публика бурно го аплодира. Рецензия за „Девет бала любов” написа Евгений Апостолов.

С книга на плажа - експо център флора Бургасас. Боян Аспарухов - С книга на плажаПейо Пантелеев и Атанас Панчев - С книга на плажа, Експо център Флора Бургас

Статията е прочетена 1989 пъти
Назад към брой 118Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024