Лунен календар за месец юли 2016 г. в брой 117

Лунен календар за месец юли 2016 г.
Категория: Екология, здраве

Биодинамична Характеристика

Отново очакваме един динамичен и трудно предсказуем месец, подобен на юни. Дано само е без градушки.

Светлина ще има не само от Слънцето и четирите планети, намиращи се в светлинни съзвездия, но и от петте светлинни тритона на 3, 5, 6, 11 и 17 юли, които ще променят импулсите, идващи от съзвездията през тези дни. Трябва да следим внимателно и да ползваме целесъоб­разно тези промени. Топлина ще ни даряват останалите четири планети от топлинните съзвездия, но дните на Меркурий и Венера са малко, а Плутон в Стрелец е много далече. Остава ни голямата надежда - Юпитер с цял месец в Лъва.

Как се надяваме, че ще изглежда целият месец:  дебютът ще е топъл, но между 5 и 7 се очаква буря. От 9 до 15 топло за сезона, но бързо променящо се с остър вятър и отново бури в отделни райони.

Намаляване на температурата между 15 и 17, на места с бури. След 17 се надяваме на нормално топло за сезона време до края на месеца.

Независимо че през юли садим малко растения, пълният период на Низходяща Луна от З до 19 ни дава възможност да работим във всички участъци в градината. Има възможност за така важната лятна резитба и колтучене в лозето. Това е и точното време за прибиране реколтата от кореноплодни - 10-11, особено 12 и 13 от 12 до 18 часа. В този период са промените и в импулсите, причинени от светлинните тритони, следете ги внимателно.

Периодът на Възходяща Луна ни дава отлична възможност за прибиране на сеното и реколта от плодове.

След Пълнолунието на 20 юли в дните на плод и цвят при по-хладни дни правим първите присаждания на спяща пъпка - окулиране.

През юли събираме и първите семена на отгледани от нас растения в съответните благоприятни дни. Да не забравяме подготовката на лехи за ягоди, които ще засадим през август.

До края на месеца трябва да приключим с компостната купчина, за да имаме добър материал за есента, а през август започваме новата. Дните през месеца са достатъчни - 13, а на 4 и 14 използваме успешно готовия за подхранване.

Отново напомням, че там, където сме прибрали реколтата от лехата, веднага засяваме нови растения - най-добре смески за зелено торене.

Още в началото биодинамиците имаме за задача да приготвим най-важните компостни препарата - бял равнец в чаша от кора на бреза и от глухарче в чаша от явор, а не клен, както е в календара. Те са от един род, но яворът както и глухарчето са във връзка с планетата Юпитер.

И накрая - само два неблагоприятни дни. Чака ни много работа.

УСПЕХИ!

Статията е прочетена 791 пъти
Назад към брой 117Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024