Защо Ротшилд изкупуват Украйна? в брой 104

Защо Ротшилд изкупуват Украйна?
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Фамилията Ротшилд изкупува държавния дълг на Украйна и предизвика въпроса защо? Агенция „Блумбърг“ съобщи, че по-голямата част от суверенния дълг на Украйна е изкупен от американския инвестиционен фонд Франклин Темпълтън, но в последствие стана ясно, че не са купили дълга заради свои собствени цели, а по искане на семейство Ротшилд.

Въпросът, който в Киев си задават, е „Защо на фамилията Ротшилд са им нужни дългови облигации на Украйна?“. Самата новина, че зад американския фонд се крие семейство Ротшилд предизвика огромно вълнение. Още повече, че френския клон на фамилията, който управлява една от компаниите на фирмата, предложи да бъде посредник в преговорите между финансовото министерство на Украйна и нейните кредитори.

Интересът, който банковата корпорация показва към Украйна предизвика вълнението на мнозина. Заради ситуацията в страната се очакваше, че там ще има замразяване на инвестициите, а вместо това компанията Ротшилд сложи ръка върху дълговете на държавата.

Какви икономически интереси стоят зад това, все още не е ясно. Факт е обаче, че „Ротшилд и си“, която е френската част от империята на Ротшилд“ е взела участие в проекта.

За финансовата империя на Ротшилд се знае, че това е една от най-големите банкови корпорации в света. Тя е създадена през 1811 година и в момента разполага с повече от 50 офиса по цял свят. Най-важния холдинг за компанията е Rothschild Continuation Holdings, който практически управлява останалите фирми. И е ръководен от барон Дейвид Ротшилд.

Статията е прочетена 961 пъти
Назад към брой 104Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024