Разгръща се антируският фронт в брой 101

Разгръща се антируският фронт
Категория: Сърцето, душата

Реализираният от Запада сценарий предполага унищожаване на Русия като държава. За изпълнение на поставената задача се използват най-различни екстремистки сили, които получават щедро финансиране, оръжие и пропагандна подкрепа.

Съюз на нацистите, ислямистите и либералите – това е инструментът на външните сили, действащи срещу Русия. Опитват се да изнудят Русия да воюва с този алианс покрай границите и на територията си.

Западът реализира сценария си по изтънчен начин – с ръцете на антизападните сили: ислямистите (южният вектор – Кавказ, Централна Азия) и нацистите (западният вектор - Украйна). Методът е терористична война чрез евтина масова сила – бойци, наемани на място и в съседните държави. Създаването на точки на нестабилност в страната позволява да се организира постоянно действащ източник на бойци. Спадът на жизнения стандарт води до падане на цената им. Паралелно с това върви нагнетяване на национална и религиозна истерия, а също така осигуряване с оръжие.

Същността на терористичната война не е победата в бойните сблъсъци, не е превземането и поставянето под контрол, а създаване на територии в състояние на хаос и перманентна нестабилност. Тоест важен е самият процес на войната, който позволява да се унищожи страната като икономически субект.

Етапите на разгръщане на войната са: създаване на огнища на напрежение по периметъра на стратегическите и национални граници на Русия, след това на нейна територия и, накрая, сливане на външни и вътрешни фактори на дестабилизация.

В западна посока, в Европа, с бурни темпове се възражда неонацистката идеология, която е русофобска по същността си. Същевременно в плацдарм срещу Русия превръщат Украйна с нейния съюз от нацисти и либерали във властта. Съставът на киевския режим отразява и двата проекта на САЩ – неолибералите, които управляват икономиката и уреждат по-тесните връзки със Запада, и неофашистите, които с груба сила унищожават несъгласните.

Режимът в Киев  участва в създаването на мащабни военизирани „ескадрони на смъртта”, замаскирани като „териториални батальони”, „национална гвардия” и тем подобни подразделения. Те са подготвени, освен за всичко друго, и за трансгранични рейдове срещу основния враг на фашизма – Русия.

Статията е прочетена 631 пъти
Назад към брой 101Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024