Евентуална война с Русия в Украйна е обсъждал Билденбергският клуб в брой 101

Евентуална война с Русия в Украйна е обсъждал Билденбергският клуб
Категория: Сърцето, душата

Ако си мислите, че уж избраните демократично от народа президенти, премиери и министри управляват света, грешите. Тайни общества контролират целиясвят и взимат решения за живота на милиарди човешки души всеки ден. Повечето им лидери предпочитат да стоят в сянка, далеч от прожекторите. Но през вековете силата на тези организации е станала толкова голяма, че е невъзможно да останат в сянка.

За да влезете в този клуб, трябва да разполагате с две неща - да умеете да мълчите, но наистина да умеете мълчите дори да ви измъчват, и да разполагате с пари - много, много, много пари.

Един от най-елитните клубове в света, групата на билдербергите е изключително затворена. Те не обичат да се афишират, срещат се веднъж годишнона тайна конференция в най-луксозните хотели в света и ако се вярва на историите, от тях зависи съдбата на планетата. В известен смисъл има доза истина в това - в клуба на билдербергите влизат само  и единствено най-богатите и влиятелни хора в света на бизнеса и политиката.

Украйна е сред основните теми, които са обсъждали на тайна среща участниците в Билдербергския клуб

Билдербергският клуб се счита за една от структурите на т. нар. “Световно правителство“, участващо в глобалното вземане на решения. Предполага се, че през миналата година август (бел.ред.) той се е  съсредоточил върху съгласуване на  действията на САЩ, ЕС и техните съюзници в Югоизточна Азия, в отговор на войната в Украйна,  на руско-китайската газова „сделка на века“, и  готовността на Запада за пълно мащабна световна война.

На сайта на конференцията се казва, че „няма ясна програма“. Освен Украйна,  сред въпросите на тридневната среща, която се проведе през 2014-а г., има и такива, свързани с обмена на разузнавателна информация и възможните начини за по-нататъшно развитие на Европа.

Билдербергският клуб (Bilderberg group) е неформална годишна конференция с около 130 участници, повечето от които са влиятелни хора в политиката, бизнеса и  банковото дело. Входът за конференцията е само чрез лична покана. Участниците имат право да използват за  свои цели заключенията на конференцията, но да предоставят информация за това кой е направил изявление по един или друг начин, е строго забранено.

Организацията съществува от май 1954 г. и е създадена в холандския град Остербек в хотел „Билдерберг“ от разузнавателните служби на САЩ, за да запазят контрола над европейския елит. Тъй като методите за пряка намеса на САЩ в европейските дела  предизвикват определено възмущение сред обществото, е създаден „Алианс“, наречен по-късно Билдербергска група, планиран като „клуб за размишление“ за представител на управляващите кръгове на най-големите корпорации и страни – членки на НАТО. Председател на клуба става принц Бернхард Холандски, съпруг на кралица Юлиана, в близкото минало –  служещ на Хитлер офицер от СС ,който е бил в началото на 50-те години основният акционер на петролната компания Royal Dutch Shell.

Сред 80-те души, които присъстват на учредителното събрание на клуба Билдерберг, играят важна роля Д. Рокфелер, ръководителят на Фонда Рокфелер  Хайнц,  президентът на Фонда Карнеги Д. Джонсън; в създадения тогава ръководещ комитет влизат  представители на Ротшилдите,  банката на Шрьодер,  вестник „New York Times“ , лондонският Кралски институт за международни отношения и ЦРУ. Истинските лидери са барон  Едмънд де Ротшилд и Лоурънс Рокфелер, избиращи членове на клуба.

Една от основните цели, изложени веднага след формирането на групата е била да се създаде европейска супер държава със собствена централна банка и единна валута,  под „естествения“ контрол на САЩ. Крайната цел на Билдербергския клуб е  формулирана като създаване на транснационално правителство.

Статията е прочетена 1114 пъти
Назад към брой 101Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024