НОВА ГОДИНА наближава (2015) в брой 98

НОВА ГОДИНА наближава (2015)
Категория: Сърцето, душата

Нова година наближава и е добре бързо да се ориентирате къде да я посрещнете, ако още не сте го решили. Имате месец за тази цел. Френският вестник "Фигаро" предлага десет необичайни места за посрещане на празника.

1. Да помечтаете под Северно сияние

Ако имате възможност да пътувате, може да посрещнете 2015 г. в Лапландия или Исландия. Романтика, небе, любим човек и Северното сияние - определено звучи малко по-вдъхновяващо от традиционната за празника заря.

2. Целувка под фойерверките в Ню Йорк

Всяка година Ню Йорк ври и кипи за посрещането на новата година. Ако обичате многото светлини, фойерверките и нямате против да се намирате на един площад заедно с още хиляди хора, "Таймс скуеър" определено е мястото, което щеви впечатли.

3. Виенска приказка

Ако искате да изживеете една истинска приказка, може да посрещнете 2015 г. в един от най-красивите градове в Европа - Виена. Там всяка година се провежда т. нар. Императорски бал в двореца "Хофбург". Най-големият замък във Виена, който бил зимната резиденция на Хабсбургите, приема танцьори от цял свят за една магическа вечер.

Първият бал в "Хофбург" е организиран през1970г., а днес гостите на тържеството надвишават 2500.

4. Нова година на плаж в Тайланд

За Нова година далеч от шума на града посоката е Ко Яо Яи. Малкият остров разполага най-малко с десет хотела насред природата. Ако това е твърде спокойно за вас, винаги можете да се включите в купона в курорта Ко Фа Нган.

5. Скочете с парашут във Флорида

Всяка година във Флорида център по парашутизъм организира за най-смелите скок в момента на посрещането на новата година. Ако решите да се впуснете в това предизвикателство, ще излетите през 2014 г. и ще се приземите през 2015 г.

6. Празнувайте с туарегите

Гарантирана изолация и усамотение за края на годината в красива обстановка под звездите на мароканската пустиня около лагерен огън.

7. Танцувайте под земята в Ариеж

Подземно преживяване, което няма да забравите. Пещерата Ломбрив организира от няколко години танцувална вечер на няколко метра под земята. Гарантирано празнично угощение и обстановка.

8. Потопете се в красотата на Санкт Петербург

Магията на дворците, очарованието на снега, който покрива нежно "перлатана Балтика", е едно от нещата, които се виждат веднъж в живота. Бившата столица на Русия се готви всяка година за възможно най-доброто посрещане на новата година.

9. Посрещнете Нова година преди всички останали в Нова Зеландия

Ако нямате търпение да отпразнувате преминаването в 2015 г., изберете Нова Зеландия, която ще бъде една от първите страни, посрещнали новата година. След вечер в Оукланд може да потеглите на пътешествие сред безкрайните пейзажи на новозеландските острови.

10. Избягайте с легендарния транссибирски експрес

Качете се на 31 декември за пътуване от над 7500 километра и изживейте руската Нова година, преди да се насладите на сибирските, монголските и китайските пейзажи.

Статията е прочетена 502 пъти
Назад към брой 98Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024