Продължава набирането на средства за реставрацията на паметника на Петрова нива в брой 97

Продължава набирането на средства за реставрацията на паметника на Петрова нива
Категория: История

За стартиране на спасителния ремонт са нужни още 30 000 лв.

Продължава набирането на средства, с които да бъде възстановен рушящият се паметик на Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива край Малко Търново.  От необходимите 70 хиляди лева с помощта на родолюбиви българи вече са събрани 40 хиляди, а организаторите на благотворителната кампания се надяват през следващата година да бъде отбелязано Илинденско-Преображенското въстание пред напълно реновирания монумент.

Инициативата на историческия музей в града „Проф. Александър Фол“ и общинската администрация на Малко Търново ще продължи до събирането на пълната сума, необходима за ремонта. За да е напълно прозрачно набирането на средства и за максимален контрол на постъпленията, дарения се приемат по банкова сметка и чрез открития наскоро DMS номер. Така по всяко време може да се даде информация какви пари са постъпили за инициативата.

Паметникът на Илинденско-Преображенското въстание е определен от Министерството на културата за недвижима културна ценност с категория „национално значение“, но до момента институцията се е ангажирала единствено с осигуряване на финансова подкрепа за изработването на инвестиционния проект.

Желаещите да помогнат в спасяването на историческия паметник могат да направят това с кратко съобщение DMS PETROVA NIVA на номер 17 777 на стойност 1 лв. към всички мобилни оператори.

Статията е прочетена 481 пъти
Назад към брой 97Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024