ИК Новата цивилизация гостува в северна България в брой 97

ИК Новата цивилизация гостува в северна България
Категория: Изкуство, култура

На 20-и октомври в гр. Русе, зала „Култура“, ИК „Новата цивилизация“ представи авторите Ефим Кушнер, Тодор Ялъмов и Мариана Праматарова, както и новите заглавия в каталога на издателството пред читалищни и библиотечни работници.

На срещата присъства Мануела Симеонова - експерт към Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ - Русе.

След представянето на издателството, гостите от София, експертите и библиотечните кадри от областта посетиха Драматичен театър „Сава Огнянов“ в гр. Русе, където на Камерна сцена беше представен Театър на поезията „Стихове на колела“ на СНЦ “Артпиерия“ - Бургас.Гостите от София и Бургас посетиха различни забележителности в дунавския град и Канев център.

На следващия ден в гр. Силистра, в Библиотека „Партений Павлович“, издателството и писателите се срещнаха с културни дейци. Интерес предизвика филмът на Мариана Праматарова „Искри от вечността“ - мултимедия към книгата й „Искри от вечността“ - летопис за една от най-красивите планини - Странджа и Южното Черноморие. Авторката благодари на Община Силистра за това, че е била отличена на националния конкурс за поезия в същия град през 2010 г., а поетът-философ Ефим Кушнер поздрави присъстващите дами със свои стихотворения.

На 22.10.2014 г. писателите гостуваха на любезните домакини от библио­тека „Проф. Боян Пенев“ - Разград, където представиха своето творчество пред многобройна публика, а след това посетиха  древния римски град „Аурелиус“.

В гр. Шумен, на 23.10.2014 г., зала „Сава Доброплодни“ в читалище „Добри Войников“ беше препълнена с гости и читатели на издателска къща „Новата цивилизация“.

атанас панчев и ефим кушнер Библиотека проф.Боян Пенев - Разград Ефим Кушнер и Тодор Ялъмов Театър на поезията към СНЦ Артпиерия - Бургас в Канев Център Русе Мануевла Симеонова и Тодор Ялъмов Мануела Симеонова с 'Театър на поезията' Атанас Панчев и Мариана Праматарова в Силистра ИК Новата Цивилизация в Силистра ИК Новата цивилизация в Русе  

Статията е прочетена 1137 пъти
Назад към брой 97Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024