Русия - под знака на Водолея в брой 95

Русия - под знака на Водолея
Категория: Сърцето, душата

Преглеждам излязлата неотдавна в ново оформление книга „Благословена Русия”. Събраните на едно място позитивни пророчества за Русия впечатляват и учудват, защото засега противоречат на това, което е около нас, в реалността(или в илюзията?).

ПарацелсПарацелс (1493 - 1541) - прочут лекар, натурфилосов и алхимик от епохата на Възраждането

„Има един народ, наречен от Херодот хиперборейски. Сегашното название на този народ е Московия. Да не ви заблуждава страшния им упадък, който ще продължи много векове. Хипербореите познават и силния упадък и огромния разцвет… В тази страна на хипербореите, за която никой никога не е мислил като за страна, в която може да се случи нещо велико, ще възсияе Великият Кръст над унижените и отхвърлените”

Според предсказанията на Парацелс, това ще се случи 500 години след неговата кончина, т.е. през 2041 година. Както виждаме не остава толкова много да чакаме.

 

Едгар КейсиЕдгар Кейси (1877 – 1945)

Надеждата на света идва от Русия… Това ще бъде такава свобода, при която всеки човек ще живее заради благото на ближния си. Този принцип вече е зароден там”.

Мисията на славянските народи е в това, да променят същността на човешките взаимоотношения, да ги освободят от егоизма и грубите материални страсти, да ги възстановят върху нова основа – основата на любовта, доверието, мъдростта…

Надеждата ще дойде в света от Русия– не от комунистите, а от свободна Русия! Ще минат години, преди това да се случи, но именно религиозното развитие на Русия ще даде на света надежда”.

 

Джин ДиксонДжин Диксон - американска предсказателка. Родена през 1918 година в Висконсин, САЩ.

Надеждата на света, неговото възраждане, ще дойдат от Русия и няма да имат никаква връзка с това, което представлява комунизма. Именно в Русия ще възникне най-истинският и велик източник на свобода… Това ще бъде съвършено различен начин на съществуване, основан на принцип, който ще стане основа на новата философия на живота”.

 

Баба Вирса СингхБаба Вирса Сингх - сикхски светец, умрял през 2007 година.

„Историческото предназначение на Русия е да стане лидер на човечеството. За вашата страна тези времена наближават”.

 

Какво може да бъде обективното обяснение на тези пророчества, дадени от съвсем независими хора, живеещи не само в различни страни, но и в различни епохи?

Все по-голям брой светски учени признават влиянието, което оказват звездите и планетите върху историческите събития и съдбата на хората и държавите.

„…всяка планета представлява гигантска кълбовидна леща за многобройните невидими(така наречени диапирови) излъчвания, към които се отнасят радиовълните, радиацията, мощните потоци от елементарни частици(лептони), които се раждат при термоядрените реакции в недрата на далечните звезди.

Преминавайки през подобни „космически лещи”, диапировото излъчване се пречупва слабо и се фокусира на голямо разстояние от планетата, повишавайки при това мощността си стотици пъти. Нещо подобно става с малкия безобиден слънчев лъч, който, хванат в лещата, без особено затруднение запалва всякакъв горим материал.

Впрочем, както подчертава изследователят на тези въпроси професор Юрий Сафронов, за щастие биосферата на Земята, всички космически тела са лоши космически лещи, те фокусират излъчването не в точка, а в голяма област – т.н. диапирово петно, плътността на излъчването вътре в което не достига смъртоносно за човека ниво.

Например поради бързото преместване на Луната и денонощното въртене на Земята „диапировото кръгче” се носи по земната повърхност със свръхзвукова скорост и времето на неговото въздействие не превишава 20-30 минути.

Както показват астрооптическите изследвания, при определено положение на планетите(космическите лещи), преминаващи през различните знаци на Зодиака, на повърхността на Земята се създава особена, преплетена шарка от диапирови петна, които оказват специфично влияние върху био- и геосферата на планетата…

…Съпоставяйки различните ботанико-географски области на райониране на растителността с типичното разположение на зодиакалните диапирови петна, ученият стигнал до извода, че има съвпадение на границите, има астрооптичен ефект! По такъв начин преди няколко години беше потвърдено съществуването на природното явление астрооптически ефект, и следователно се потвърждава и принципиалното правомощие на астрологията…

…Русия като цяло се намира под покровителството на Водолея. Символът на този зодиакален знак е човек, узнаващ тайните на „живата и мъртвата” вода. Както е известно, ако през обикновена вода от водопровода се пропусне електрически ток тя се разделя на основна – ускоряваща развитието на живите организми, и кисела – притежаваща бактерицидни свойства; окултното значение на този факт далеч надхвърля рамките на физиката, тъй като то е свързано с познаването на тайната на Доброто и Злото, на живота и смъртта.

„Често чувам да казват, че Русия е загинала, че вече няма руснаци – пише през 1990 г Тамара Глоба – но ние астролозите знаем, че Водолеят се управлява от Уран – планетата на свободата. Това понятие говори само по себе си. Русия не може нито да се купи, нито да се убие”.

„Какъв е той, Водолеят? Свободен, поразяващ, необикновен, интересен, вълшебен, интригуващ, т.к. е много неочакван. Неподвластен на логиката, бунтуващ се, шокиращ, експлозивен, живеещ по свои правила и вече нарушаващ ги. Непринадлежащ сам на себе си, разрушаващ всичко и неизвестно как, изграждащ отново. Смешен, весел, добър приятел, а понякога неадекватен, бунтар. Студен и безжалостен, неприспособим, откъснат от реалността, фантазиращ, мечтаещ. Утопист. Може още дълго да се говори. Но в това се състои цялата наша руска същност…

…Русия е такава, каквато е планетата Уран, която управлява Водолея. Макар че едва ли си струва да очакваме насилие, натиск, терор или жажда за абсолютна власт, тъй като Плутон в знака на Водолея се намира в изгнание. По-скоро ние сме способни да извършим чудо по Уран-ски, което сме правили неведнъж, да учудим всички с пробиви в науката, в създаването на нови технологии. Спомнете си колко майстори от нашата необятна родина създават уникални неща буквално от нищо. А колко велики умове са родени тук. Нас не могат да ни подценяват, защото ние сме способни да поразим, докато другите само се чудят.

Всяка личност, която се намира под влиянието на Водолей и Уран в основата си се стреми към рая на земята, към мир и вселенско благополучие. Така и Русия има в основата си стремеж към всеобщо благоденствие…

… От всичко това излиза, че на руския човек му е нужна идея, път към светлото бъдеще, като всеки Водолей. Ние сме способни да извършим подвиг, особено ако от това имат нужда другите. Ако целта е по-висока от преследването на лична изгода. Какъв трябва да бъде нашият управник? За камшик тук не може да става дума. Всякакъв гнет рано или късно ще бъде отхвърлен от нашия народ, ако не бъде подкрепен от идея. Затова управникът трябва да даде на народа направление към какво и накъде да се движи”.

В много източници се говори, че настъпва епохата на Водолея. В действителност в своето прецесионно движение точката на пролетното равноденствие преминава дванадесетте знака на Зодиака за 25868 години. Тоест влиянието на един знак на Зодиака продължава около 2150 години. Обаче никой не може да каже точната дата на смяната на епохите.

Защото точката на пролетното равноденствие „пълзи” по границата, която отделя на небесния свод знака на минала епоха – епохата на Рибите от знака на новата епоха – знака на Водолея, в продължение на стотици години.

Няма съмнение във факта, че става смяна на епохите. Епохата на Риби се сменя от епохата на Водолея. Но енергиите на новата епоха заменят енергиите на старата епоха постепенно.

И при цялата постепенност, има моменти, когато енергиите на новата епоха започват да влияят по-активно. Това се случва сега, когато планетата Уран, управляваща Водолея, влезе в активния знак Овен на 12 март тази година. Аз писах за това в брой 8 на „Сириус” за ноември 2010 година. Затова в близките седем години следва да се очаква по-голямо проявление на енергиите на Водолея.

А на земното кълбо новите енергии ще бъдат проявени най-добре в тези страни, които се намират под знака на Водолея. Това се отнася и за Русия.

Заради справедливостта трябва да отбележим, че под Водолея се намират също и други страни, например Латвия, Полша, Швеция.

Америка се намира под управлението на Близнаци(затова е съмнително, че в Америка ще има Златен век в епохата на Водолея). Англия се управлява от Везни, Украйна – от Телец, Израел – от Плутон, Франция – от Лъв.

В Русия има области и градове, които се намират под влиянието на другите знаци на Зодиака.

„По данни на Павел Глоба, ръководител на Авестиската школа по астрология в Русия, най-силно се чувства влиянието на Овен в Ростов на Дон, Мурома, Тула, Вятка(в Киров). С Телеца са свързани Москва, Саратов, Нижни Новгород, Красноярск, Тамбов и Уляновск. С Близнаци е свързан Суздал, с Рак – Владимир и Владивосток.

Под покровителството на Дева се намират Калуга, Новосибирск, Перм и Пенза; Везните покровителстват Самара(Куйбишев), Иркутск, Псков; Скорпиона покровителства Твер, Брянск, Воронеж.

Знакът Стрелец оказва влияние на Велики Луки, Магадан, Ярослав, Екатеринбург и Белгород, а Козелск, Ставропол, Хабаровск и Кострома са подчинени на Козирога.

Под знака на Водолея се намират Архангелск, Новгород, Вологда, Курск, Орел, Рязан и Омск(откъдето аз изготвям този брой на „Сириус”); под Риби са Санкт Петербург, Чита и Астрахан”

С какво се различава Русия от останалите региони на Земята? Ако Западът е слънчевата половина на света, неговият творчески потенциал, а Изтокът е лунната половина, тоест душата на света, то Русия е сърцето на човечеството, неговата съвест. Астролозите подчертават, че тази част на света е подобна на главния мозък с неговите ляво и дясно полукълбо, за преграда между които служи Уралския хребет. „На Русия и предстои да обедини Запада и Изтока, оставайки такава каквато е, и да даде на света новото съзнание” – справедливо твърди Т. Глоба”.

Има пророчества, в които се говори за глобален катаклизъм, смяна на полюсите, което ще се случи през следващата година. И дори се посочва точна дата.

Има диктовка „За пророците и пророчествата”, в която се казва, че ако определен брой хора вярват в нещо, то има голяма степен на вероятност това да се случи.

Почти всички имат предчувствието, че има нещо неблагополучно в света и това няма да завърши добре. Обаче има Път, който позволява да се избегне всякакъв катаклизъм, включително и обръщането на земната ос. За тази цел е необходимо да се преобърне съзнанието! Всеки да имени своето съзнание! И няма да има никакви катаклизми!

„Любовта е необходимо да замени ненавистта.
Любовта е необходимо да измести страха.
Дружелюбието е необходимо да замени равнодушието, злобата и неприязънта.
Радостта трябва да дойде на смяна на лошото настроение.

Божествените качества заменят всички небожествени качества като с вълшебна пръчка, само в случай, че човечеството в основната си маса смени поведението основано на егоизма, тщеславието, желанието за непрекъснато получаване на удоволствия от живота, с поведение, основано на взаимопомощ, сътрудничество, желание да се отдава всичко за живота”.

Източник: http://www.sirius1-bg.net/sirius/buletini/2011/tm/br1_1211.html

Статията е прочетена 1190 пъти
Назад към брой 95Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024