Театър на поезията под звездите в брой 94

Театър на поезията под звездите
Категория: Изкуство, култура

Уникалната арт обстановка на СТРАНД е част от концепция, която улеснява туристите, решили да посетят Бургас през лятото. Търговският комплекс е от ново поколение, с оригинална архитектура, кръгла форма и открит покрив. Вдъхновен е от атмосферата на традиционната градска улица и предлага на посетителите си уникално преживяване – удоволствие от пазаруването в луксозна обстановка, съчетано с развлечения за малки и големи. Сред забавленията са разходки из арт градините, езеро с лодки за децата, макети на най-красивите архитектурни шедьоври в света, кино с най-новите дигитални технологии, картинг, стрелби, изложба на графити и ресторанти.

Архитектурното оформление на мола е съобразено с мекия морски климат на Бургас.За допълнително улеснение на туристите, гостите и жителите на града има безплатен транспорт до вратите на СТРАНД.

Всяка събота през летния сезон открита сцена дава възможност за изява на таланти. Музикални изпълнители, жонгльори и актьори показват своето изкуство пред посетителите. Вечерните представления събират много публика.Като град на талантите Бургас има какво да предложи на туристите.

За първи път на сцената под звездите беше представен театър на поезията на СНЦ „Артпиерия” – Бургас. Спектакълът е изграден по стихотворения на Евгений Апостолов, Мариана Праматарова, Калина Вергиева и Стефка Бакалова. В него участваха поетите, които изпълниха собствени стихотворения, и актрисата Иванка Станкова.

„Това е специално адаптирана за случая композиция.Щастливи сме, че първи показахме на открита сцена под звездите в мол, пред туристи, нашият театър на поезията. Публиката беше разнообразна и много приятно изненадана от нашето изпълнение. Присъстваха и много наши приятели и почитатели от Бургас.Това е един успешен модел за разширяване на публиките и едно много успешно сътрудничество”- сподели за в.”Квантов преход” Мариана Праматарова.

Статията е прочетена 411 пъти
Назад към брой 94Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024