Фестивал на психодрамата организират в Пловдив в брой 80

Фестивал на психодрамата организират в Пловдив
Категория: Изкуство, култура

За трети пореден път фондация „Кентавър арт” организира Психодрама фестивал.Той ще се проведе в гр.Пловдив от 30 януари до 2 февруари 2014 година и е с международно участие.След селекция са поканени  да участват известни български учени, университетски преподаватели, практикуващи психолози, социолози, изследователи на психодрамата  у нас и модерни арт трупи.Те ще представят своите постижения пред почитателите на психодрамата в няколко блока: Общи сесии, Основна програма, Програма „Отворени врати” и Вечерна програма.

Фестивалът стартира на 30.01.2014 г. със социодраматичното изследване на д-р Евгений Генчев „Протест и Контрапротест”. В основната програма същия ден е  лекцията „Системен подход и психодрама при работа с психосоматични разстройства” на Георги Антонов и Анелия Василева. Психологическите и юридически аспекти в борбата с домашното насилие ще представи на аудиторията адвокат Мариана Праматарова, а играта като основно средство за комуникация и креативност чрез танц ще представи Вероника Петрова.Гостенката от Румъния Ирина Груя  представя проекта си „Психодрама за двама”, а за социодрамата на бежанците ще говорят Елена Комисарова и Иван Ралев. Интересни теми за енигматичните сънища, „другият в огледалото”, „среща с мъжа и жената в себе си”, релационната психомоторика и други ще ангажират вниманието на публиката през първия ден.

Вечерната програма е много интригуваща. Зрителите могат да видят плейбек театър, филма „Джакоб Морено – Богът на психодрамата”, представлението „Динг” и театър на поезията по стихотворения на Евгений Апостолов, Мариана Праматарова, Калина Вергиева, Стефка Бакалова, Тома Троев, Васил Костов, Мина Кръстева и Константин Корадов с режисьор Мария Атанасова.

Статията е прочетена 377 пъти
Назад към брой 80Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024