Наташа Гочева за житните кръгове в брой 69

Наташа Гочева за житните кръгове
Категория: Сърцето, душата

на снимката: Пиктограмата, появила си на 25 юни 2013 година в местността Силбъри Хил

Наташа Гочева е родена в гр.Бургас. Страстта си към фотографията наследява от своя баща - известен фоторепортер. Работила е дълги години като видеооператор в ТВ Микс и Канал 0, гр.Бургас и като фоторепортер във вестник"Бургас днес и утре". Нейни материали са излъчвани по Нова Телевизия и БТВ. Има и филми. От няколко години живее и работи във Великобритания. През свободното си време продължава да снима интересни обекти. През м.юни тази година попада в изследователска група на научни работници, с които посещава житните кръгове.
Наташа Гочева беше любезна да отговори на следните въпроси:

Наташа, откога е интересът ти по житните кръгове?

За житните кръгове може да се говори много, защото те не са от вчера и в невероятно красивите им и разнообразни рисунки е закодирана различна интересна информация. За първи път разбрах за появата и съществуването на тези феномени преди около 15-16 години. Тогава те събудиха голям интерес в мен с мистичното си появяване, произхода, с въпросите как и кой ги прави и най-вече какво изобразяват самите рисунки и каква е целта им.

Локализирай мястото, където се появяват, както и усещанията си там.

Вече повече от 25 години житните кръгове /пиктограми/ се появяват в периода от май до септември по мистичен начин в полетата на различни места на нашата планета - Канада, Африка, Австралия, Русия, Южна Америка, Япония, но най-честа е появата им в Англия. За този период тук са отброени десетки хиляди сложни геометрични конфигурации. Историята сочи, че един от първите кръгове е намерен още през 1678 година, но появата им е зачестила през 20 век. Този феномен буди голям интерес както сред учени от различни научни сфери, така и от изследователи на НЛО. В опитите за разгадаването на пиктограмите, предположенията са различни: скептиците казват, че те са човешко дело и са правени опити да се изгради подобен кръг с помощта на дъски, резултатите от които са неуспешни, унищожени житни площи с пречупени класове. Също така има предположения, че те са резултат от атмосферен феномен, като завихрянето на малко торнадо.

Съвременните изследователи са установили, че тези изключително красиви рисунки, представляващи сложни геометрични фигури, са творение на извънземен, Космически разум и са послания към човечеството, целящи предотвратяване на природни катаклизми и насоки за спасяването живота на Планетата.

Какво се наблюдава в момента? Коя е новата фигура?

 

наташа гочева

Имах уникалната възможност и късмет да посетя една от последните пиктограми два дни след появяването й на 25 юни 2013 година в местността Силбъри Хил, провинция Уилтшир, Англия. Това е мястото, където се появяват житните кръгове в тази страна. Изследователите предполагат, че причината е величествената могила, която се намира в непосредствена близост, както и мегалитният колос на Стоунхенж в този район. Самата могила също буди голям интерес, защото датира 2600 години преди Христа и е най-голямата изкуствена могила в Европа. Тя представлява масивна могила, наподобяваща пирамида, сплескана /отрязана/ отгоре с височина около 40 метра, Стоунхенжзаемаща около 5 акра земя. Съставена е главно от варовик, глина и чакъл и е построена на три етапа в продължение на 30-40 години, първият който започва в 2600 год. преди н.е. и я прави съвременник на пирамидите в Египет. Силбъри Хил е завършен 1000 година преди последното подреждане на камъните в Стоунхендж. За целта на построяването и предназначението й все още се спори и предполага.

Последното изображение пиктограма, появило се на 25 юни 2013 г., представлява геометричен кръг, в който е разположен пясъчен часовник, от двете страни на който има фигури на 2 риби. Извън кръга има 5 групи линии, зачеркнати с по една черта.

Какво е посланието на фигурата и как я тълкуват специалистите? Трябва ли човек да е "посветен", за да разбере посланията?

Според учените всяка група от реските отговаря на определена буква. Чете се в посока на часовниковата стрелка, а думата започва от едната черта, която отговаря на Латинската буква А. Получената дума е: "АRISE" /появявам се, надигам се, възниквам, възкръсвам, издигам се/ А посланието е: "Времето изтича!". Обикновено кръговете се появяват през нощта за времето от 10-15 секунди. Създателите използват символи - строго геометрични фигури, за да предават своите послания. Геометрията е универсалната математика на вселената, затова извънземните използват този метод за общуване. Контактът става телепатично, задават се въпроси, а отговорите се появяват чрез символите в пиктограмите.

Нещо интересно, нетипично, свързано с усещанията и възприятията на присъстващите наблюдава ли се? Силно енергийно ли е мястото?

пиктограмаКогато пристигнах на мястото, където се намираше житния кръг и започнах да се разхождам из него, да наблюдавам и снимам, това което ми направи впечатление, е, че сякаш времето беше спряло. Цареше невероятно спокойствие, мир и красота. Целият кръг заемаше едно огромно пространство и докато се намира човек в него, трудно може да се ориентира къде започва и завършва даден символ. Целият кръг може да се види добре от хеликоптер, ако се изкачи човек на могилата или от хълма, който се намира след могилата. Житата бяха започнали леко да се изправят, но линиите и фигурите ясно личаха. Класовете бяха силно наклонени до земята в различна посока в зависимост от това, каква фигура изобразяват. На места имаше няколко слоя стъбла паднали в различни посоки. Интересното беше, че класовете не бяха пречупени, всеки стрък бе запазен здрав, като прегъването беше по странен начин на мястото на възлите, които дават здравина на стъблото. Чувала съм, че на такова пиктограмамясто има остатъчна радиация, която влияе на електрониката, но моят апарат и видеокамера си работеха безупречно. Дори батерията на телефона ми беше изтощена напълно, но аз успях да проведа доста дълъг разговор, за голямо мое учудване. Реших да се отпусна в медитация и още в самото начало се появи стягане в областта на третото око, сякаш някой беше надял обръч на главата ми. В една от просеките на фигурите мъж медитираше в легнало положение. Ние го заварихме там. От мястото, където се намираше той, се чуваше много странен звук, който беше на равни интервали и не мога да оприлича на нито един от звуците, които съм чувала до сега в моя живот. Неговата отдаденост, медитация продължи няколко часа и за голямо мое съжаление не успях да разговарям с него, залисана в моето снимане, малко преди ние да напуснем това удивително място, забелязах неговото отдалечаване.

Местните жители как реагират на житните кръгове - за тях нещо необичайно ли са, или са нещо, с което са свикнали и не му отдават значение? Как се отнасят с посетителите, с туристите?

Житните кръгове винаги са предизвиквали жив интерес както от изследователите, така и от населението. Нивите, където те се появяват, са частна собственост и понякога стопанинът изразява нежелание за посещение от заинтересовани хора. В такива случаи се допускат само учените, които изследват новото извънземно творение. Имало е случаи загадъчните творци да предадат своето послание на територията на военни бази и това е водело до съмнения, че именно военните са създателите на тези странни картини, като по този начин те изпробвали нови радиационни оръжия. Но тази версия винаги била отхвърляна, защото с всяка следваща година кръговете ставали все по-съвършени, с много по-сложни геометрични фигури. Интересното е, че когато човечеството реагира скептично, със съмнения и критики относно някоя пиктограма, скоро след тава се появявала нова картина, която да опровергае съмненията и отхвърли критиките.

От няколко години всяко лято, през м. юли, в Англия се провежда конференция, на която се събират учени, изследователи и ентусиасти от цял свят, където се споделя опит, научни изследвания, представят се нови идеи, показват се филми и фотоси, свързани с тези загадъчни феномени - житните кръгове.

Моето лично мнение е, че не е толкова важно да знаем кой е създателят на тези уникални рисунки, а да разберем какво искат да ни кажат чрез тях, и че безспорно съществува извънземна цивилизация, която е загрижена много повече от нас самите за съдбата на нашата планета и всяко живо същество на нея.

Интервю на Мариана ПРАМАТАРОВА

 

Още информация за житните кръгове.

Статията е прочетена 1839 пъти
Назад към брой 69Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024