Еньовден – най-целебният и силен ден на годината в брой 67

Еньовден – най-целебният и силен ден на годината
Категория: Екология, здраве

Уважаеми съмишленици на здравословния живот,

Националният граждански инициативен комитет /НГИК/ „Петър Димков” организира за осми път отбелязване на ЕНЬОВДЕН, най-дългия светъл ден на годината. Това е денят, за който Шекспир пише „Сън с лятна нощ”, а именно „Нощ срещу Еньовден”.

Празникът започва с туристически поход на 23 юни, неделя, за да могат повече софиянци да се качат на Витоша. Сборен пункт за похода - 8,30 ч., Княжево, до чешмата с минералната вода, по пътеката за Бялата вода, Златни мостове – поляната пред хижа Момина скала.

Там ни чака прекрасна арка-венец с билки, мълчана вода, пита и свирещи и пеещи младежи. Ще се присъединим към 48-часов музикален маратон от балканските страни „Дръм анд бейс”.

Еньовден е най-силният ден на годината, следва веднага след лятното слънцестоене и всички народи го отбелязват с древни ритуали. Какво трябва да знаем днес ние за този уникален по сила ден? Народът не случайно е казал „Ден година храни”, защото тогава космическите енергии са най-силни, билките най-лековити, водата най-благоприятна за физическото и духовното ни здраве.

Тази година на Еньовден се пада пълнолуние, Луната ще е в най-близката си точка до Земята и ще изглежда необичайно голяма и красива. Тази космическа красота ще ни подсеща да изпращаме потоци от положителни мисли и емоции към Природата и Майка България.

Еньовден съвпада и с Петдесетница по църковният календар и подобно на Апостолите, проговорили различни езици, така и ние да направим всеобща молитва с гостите от чужбина чрез езика на Любовта, Мира, Единението и Хармонията, за взаимопомощ между всички.

София, 10.06.2013 г.

Христо Карагьозов /Председател на НГИК/

ЗА КОНТАКТИ:
Христо Карагьозов 0893 815 242
Боряна Баракова 0882 255 789
Тодор Ялъмов 0895 719 755
todor099@abv.bg

Статията е прочетена 453 пъти
Назад към брой 67Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024