Ние българите сме ядрената енергия на цяла Европа в брой 57

Ние българите сме ядрената енергия на цяла Европа
Категория: Сърцето, душата

От нас още в 10 век дойде горението на духовния материал по целия свят

Д-р Венко Вълчев е един от малкото дипломирани лекари, специализирали в областта на енергийната медицина. Владее редица техники, между които „Чоа Кок Сюи”, „Изис Сейким”, „Силва методика”, резонансно-плазмена медиаторика, радиестезична фитотерапия. Д-р Вълчев участва като лектор в множество конференции на тема „духовно езотерично лечение”. Обича досега с природата и природните духове. Провежда практически занятия за лечение на ландшафт. Изследовател на т.н. „Телурични Зони”. Съосновател на Фейсгрупа  в социалните мрежи за разпространение на духовни идеи „ДЕЦА НА СВЕТЛИНАТА.”

 

- Д-р Вълчев, във връзка с предстоящия референдум за развитие на ядрена енергетика върви голям медиен и обществен дебат дали изобщо е нужен, дали въпросът на общественото питане е добре зададен. Как ще бъде правилно да реагираме?

- Първо, така формулиран въпросът, налага внушения от Тъмните Сили в паралелните светове и кредитира чисто земни, материални измерения и облаги, измествайки духовния елемент в търсенията на човешката душа. Моята препоръка към Вас е да не вземате отношение към този казус и да не гласувате на този референдум. Не поставяйте черна точка в своето досие на душата.
 

- И все пак – някакъв съвет за тези, който искат да упражнят правото си на глас?

- Ако изобщо сметнете за необходимо да отидете до урните, според мен, най-доброто, което можете да направите, ще бъде да задраскате с един голям кръст цялата бюлетина.
 

- Защото ядрената енергия е нанасяла повече вреди ли?

- Разглеждайки казуса от философска гледна точка, може да се твърди, че истинската ядрена енергия е била поставена като фокус на разсъждение в исторически план, още по времето на Боян Мага, създател и Висш Адепт на школата на богомилите. Разгръщайки идеята за Любовта между хората, този висш Посветен успява да преобърне цялата история на Европа, а така също и на европейската цивилизация. Благодарение на богомилите, които разпръскват из цяла Европа светлината на тази духовна Божествена Искра, настъпва Реформацията през 16 век. Благодарение на богомилството, от България на световната сцена се появяват и постулатите на Мартин Лутер, довели до днешното протестантство. Така че сме в правото си да твърдим, че ние, българите сме първоизточниците на „ядрената духовна енергия на Любовта” из цяла Европа. Но това не се разбира добре днес и сега чрез този референдум - да има или да няма ядрена енергия /то си я има отдавна/, се подценява и ниглижира нейната значимост. Ние, всъщност, българите, чрез Учението на Любовта, представляваме ядрената енергия на цяла Европа, от нас още в 10 век дойде горението на духовния материал по целия свят. Не трябва да забравяме, че именно с протестите на предтечите на еколозите преди 25 години против строежа на атомна централа в Белене започнаха реформите в страната ни. Друг е въпросът, че комунистическата партия направи всичко възможно, за да упражни влиянието си върху тези еколози, като в един момент те намериха своето парламентарно представителство в нейните редици. Но сега се разчита на слабата памет на хората, за да бъдат отново въвлечени в стария порочен кръг на безсмислието. А хората още преди 25 години си казаха думата, че не искат да се развива тази форма на опасна ядрена енергетика.
 

- Това ни води и към разбирането, че физическата, земната ядрена енергия ще остане в историята…

- Тя ще си остане един минал етап, защото си е свършила работата. Сега, отивайки в по-високите вибрации на Духа, е време да се обърнем към висшата Божествена енергия, към вибрацията на Любовта. Предстои ни да познаем тези висши енергии, които са в преизобилие в Космоса. Но до там можем да стигнем чрез развитие на съзнанието, на добродетелите на душата, а не чрез връщане назад към старите материални форми на енергии. Няма нужда да плащаме на физическо ниво за нещо, от което няма да имаме никаква полза.
 

- В бъдеще, вероятно, и това ще се превъзмогне чрез едно съвсем ново управление, може би и чрез премахване на партиите, които всяват разделение?

- Хората не могат да останат без ръководители, но те ще са духовни личности, освободени от изискванията на плътта и пороците. Ще бъдат изпратени и съдии, които да насочват народа в неговия избор за социална и духовна насока на развитие. Спомнете си за пророка Самуил от Стария Завет. Няма да има титлата „президент”, който днес юридически представлява заместник на земния „цар”. Преди всичко трябва да се стремим да потърсим и намерим Духовния цар на Любовта, намиращ се във всяко човешко сърце. Един ден България ще бъде управлявана от хора с нова духовна култура...

 

Интервюто взе: Лияна Фероли

Статията е прочетена 614 пъти
Назад към брой 57Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024