ЗАДОЧНИ РЕПОРТАЖИ ОТ СЪЗВЕЗДИЕТО СЕВЕРЕН КРЪСТ (34) в брой 56

ЗАДОЧНИ РЕПОРТАЖИ ОТ СЪЗВЕЗДИЕТО СЕВЕРЕН КРЪСТ (34)
Категория: Репортажи от с. Северен кръст

- Орфей. Ще бъдат ли открити нови артефакти? Има ли канал за връзка Орфей сега  с нашия свят?

- Много се говори за Орфеевите мистерии, знаете и митовете за него. Далечна епоха е Орфеевата по вашето линейно време-измерение. Очертават се различни теоретични гледища относно орфизма. Донякъде орфичиската система от възгледи е заличена съзнателно дори в историко-митологическите текстове. Има известно преиначаване на фактите относно личността му. Той дарява с обич и музика Вселената. Влияе на разумните сили в природата. Владее хармониите до свръхконтрол на енергийния потенциал да свири, пее, рисува, гадае, мисли. Оракул. Посветен е в тайното учение да бъде водач на духовно посветени личности. Първи изкусен брилянтен изпълнител от клас напреднали души на планетата. Той е вашата втора величина в древността. В певческото изкуство – от първа величина. Той носи гените на велик посветен от древността и далеч надминава  представата ви  за гений.

          Дали Орфей е живял по вашите земи? Вие го знаете. Той е тракиец. Търсил е път към отвъдното, врата към други светове. Бил е водеща фигура и сред духовните учители в Тибет. Създал е тайни общества. Орфей е вселенски пратеник по вашите земи, високо еволюирала душа. Приел посвещението да води нови напреднали души в Пътя. Има вероятност и в този момент да се осъществи като реализация на земно духовно ниво. В момента общува телепатично, дава указания  на водеща фигура във вашия свят. Има светли души, които са свързани невидимо с него.         

       Търсите артефакти?!  Духовният потенциал е артефакт. Вие защо търсите на предметно ниво?!  Той ръководи клас от души на земно ниво. Повечето са свързани с изкуството на древността. Трима души влизат във връзка с Орфей сега от вашия свят, дава им указания как да правят това чрез словесно-музикална мантра. Това са орфически тайни мантри. Да, Орфей е бил в земно тяло още 2 пъти на земята. Работи за реализиране на нова генерация модерно изкуство на одарени свише лица, които да бъдат сензитивно провокирани и да творят гениално. Добър духовен Учител.

 

- Кои орфически идеи намират приложение днес?

- Би трябвало да питаш кои идеи на духовното поле са орфически по своята същност. В тях намира отглас душата на Орфей. Ето някои от тях:

- Да няма съдържание безсмислено. Идеята велика е от Светлината.

- Вечността е модел за високо изкуство. Вечността е в течението, в движението.

- Безсмъртието стои в основата на изкуството.

- Денят е могъщ със светлината. Нощта, мракът са носещи тайната. Денят разгадава тайната.

- Можеш да летиш с крилете на Мъдростта, воден от Истината.

- Моделът за съвършенство се намира във висшите светове.

- Бързай към себе си.

- Водачът трябва да умее да види невидимото.

- Да победи с ментален напредък може всеки умен, всеки мъдрец. Да победи със светлината може само високо еволюиралата душа.

- Вселената вътре в нас е храм за духа ни.

- Вътрешните проекции отключват външните притежания.

- Да бъдеш голям поет е велико, върховно посвещение, да говориш и твориш, вдъхновен от светлината, да си светилник за околните.

- Тиранията е болест на душата.

- Водачът е повече от фигура. Водачът е посветен с мисия да има видения за бъдното.

 

- Има ли връзка между тракийския бог Сабазий и Орфей?

- Двамата са велики посветени души и принадлежат към друидите, владеещи тайната на соларните ритми, имат общ генезис. Сабазий е типично божество в тракийската религиозна система, носещ голям потенциал за обмен между земните хора и висшите посветени души. Сабазий радее за земно процъфтяваща раса, за висока култура на траките в съжителство с вътрешна посветеност, организирана по законите на вселенската хармония. Дава началото на древни познания за космоса и медицината.

      Орфей е добър прорицател, посветен от висок ранг, молещ за пряк достъп до  висшите светове, търсещ канал, портал във времето, както и връзка с отвъдното. Той дава мантри за отваряне на порталите на времето. Без съмнение е видял своята съдба /разкъсан, както и Сабазий/, в това число и тази на траките. Орфей може да се нарече водач на високо организирани души. Молитвата на Орфей за бъдещето би могла да се мери по своята дълбочина с молитвата в Светите писания, апостолите на Христовата вяра и тази на духовните водачи. Дадена е в мантри от слово и музика за постигане на високи честоти на съзнанието, за крилат полет на духа, осъществяващ телепатична връзка с високите йерархии на Светлината. Неговата личност ще бъде разгадана до 1-2 столетия. Сега душата на Орфей се намира в чистата духовност и дарява душите на високо еволюиралите творци с вдъхновения и прозрения да творят за светлината. Орфей е Апостол на Светлината в Духа.

 

Из втора книга „Задочни репортажи от съзвездието Северен кръст”.

Книгата "Задочни репортажи от съзвездието Северен Кръст" можете да закупите от нашата онлайн книжарница.

Статията е прочетена 1032 пъти
Назад към брой 56Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024