2012 - Великият преход в брой 54

2012 - Великият преход
Категория: Пророчества

Не край, а стъпка по спиралата на еволюцията

Безспорно колкото повече се доближаваме до дългоочакваната дата 21.12.2012, толкова повече въпроси изникват. Какво  ни очаква, изправено ли е човечеството пред катаклизъм, какво ще се промени в живота ни. Има ли място за страх, или пък повод за радост? Ще го има ли този живот, такъв, какъвто сме свикнали да го виждаме, да го преживяваме?

Безкрайно много информация, предположения и догадки се изказаха във връзка с тази дата. Останаха по-малко от две седмици до великия момент.
Веднага искам да отхвърля всички тиражирани страховити сценарии. Краят на света се отлага. Това се случи още през 1987 година, когато на колективно свръхсъзнателно ниво човечеството взе решение за промяна. Това събитие е известно в духовната литература като “хармонична конвергенция”. Според предсказанията на индианците хопи, когите, маорите и още един куп комуникиращи си по незнайни способи племена краят на света трябваше да настъпи с последното слънцестоене през 1999 г. Каква изненада, че това не стана! И те го обясняват много просто: “Информацията, която имахме ние, идваше от миналото, а промените, които настъпват сега със Земята и хората, идват от бъдещето, то не може да бъде прогнозирано”. Хората са се променили до такава степен, че са сътворили нова реалност. И сега ни очаква точно тази нова реалност.

Но да погледнем и към календара на маите – нали точно той се цитира навсякъде и буди онези страховити догадки за свършека на дните. Така нареченото дълго броене, един от календарите на маите, завещан ни на каменни плочи, приключва на 21 декември 2012 г. Маите са известни като майстори на времето, едни от онези мъдри, посветени същества, които откакто свят светува познават и умело работят с информацията от Космоса. Те работят с едни времеви цикли, които на нас, съвременните хора, свикнали с линейното отброяване, ни е малко сложно да си ги представим. На 21 декември всъщност приключва един цикъл от 104 хиляди години.

Според маите времето не се движи по права линия, то няма начало и край. Времето се движи по спирала. И приключвайки този цикъл от 104 хиляди години, ние навлизаме в следващия цикъл от 104 хиляди години по спиралата. В момента приключва една ера на материалното. До този момент парите, притежанията на вещи, титли, власт, консуматорството бяха водещата, движещата сила в обществото ни. Не е случайно и че в следствие на това се наблюдава една тотален срив в социума, в ценностите, в икономическата и финансова система. Това, че забравихме за природата, че не я приемаме за част от нас, доведе и до крайни климатични промени. Изглежда, че Планетата е изправена пред същински колапс, края на времето!

В известен смисъл ние наистина живеем в края на времето, в епохата на смяна на световете. Старият свят се руши, умира, отива си, за да отстъпи място веднага на новия свят. Маите говорят за промени в съзнанието – за събличане на дрехата на материализма, комерсиализма, за възраждане на човешкия Дух. В момента навлизаме в следващия цикъл, в който планетата ни ще бъде управлявана от Духовната сила на човешкото същество, от така наречения наш вътрешен Аз. Очаква се от хората да се събудят и да осъзнаят кои са всъщност, да намерят в себе си Твореца, връзката между всички хора, връзката с Природата.

За маите последният ден от календара – 21 декември 2012г. - означава край на реалността, която познаваме; след тази дата Вселената ще съществува под съвсем различна форма. Kакто и други древни цивилизации маите са имали великолепни познания за Космоса, които ние към момента сме забравили и изгубили. Разбирали са също важността на прецесията на равноденствията – бавното ретроградно движение на земния Северен полюс, който описва въображаем кръг в небето. Последните три знака от зодиака, през които е преминал Северният полюс, са във възходящ ред – Телец, Овен и Риби, а в момента сме в процес на преход към четвъртия – Водолей. Има съвсем обективни доказателства, че древните народи са познавали  движението на Земята през съответните епохи, отговарящи на определени съзвездия.

Преди около 4000 години, по време на Ерата на Телеца, в Средиземноморския свят е съществувал култ към бика, повлиял изкуството на критската и микенската цивилизация. Ерата на Риби започва в началото на християнската епоха и Христос привлича на своя страна рибарите, които били първите разпространители на неговото учение на промените.

Сега навлизаме в следващата ера на Водолея и сме изправени пред критична точка в еволюцията си. Всички онези земни резурси, с които така злоупотребявахме, сякаш вървят към изчерпване. Онази илюзия на консуматорското общество сякаш се излива от пусто в празно и освобождава място за нов свеж поток от духовна сила, разбирателство и единение.

Какво точно ще се случи в самия ден 21.12.2012? Едно уникално събитие в рамките на цикъла на прецесията на равноденствията: Земята ще се озове на  Галактическия екватор. По време на зимното слънцестоене ще се случи нещо в Галактиката ни, космическо събитие, което е съвсем обективно и научно проследимо и доказуемо. Идва промяна – това е видимо. Маите казват - промените ще се случат, когато в Галактически план се подредят Централното галактическо слънце, Сириус, Плеядите с централната им звезда, нашето Слънце, Земята и още няколко космически тела. Това събитие се нарича  Галактическо подравняване. Всъщност според изчисленията на астролози този процес започва да се разгръща още на 20.12.2012 в 20:12 ч., за да достигне върховата си точка на 21.12. - всичките изброени звездни системи в един космически лъч.

Естествено е, че дори само в рамките на нашата малка Слънчева система подобно подреждане и синергизиране на космически тела ще породи някакъв електромагнитен импулс, някаква информационна вълна, която ще бъде фокусирано насочена към малката ни синя планета. Ако приемем, макар метафорично, че всичките парадигми, убеждения, поведение, ценностна система, изобщо начин на действие, по който се движи всичко на планетата, е един вид операционна система, то с този електромагнитен импулс при подравняването на космическите тела просто ще се смени софтуера. Операционната система ще се измени изцяло.

Подобно подравняване ще възникне отново в края на следващия цикъл, едва след 26 000 години – толкова уникален и неповторим е моментът, който всички ние сме избрали да преживеем в настоящия си живот!

Нашата галактика е в крайната точка на едно завъртане около Великото централно слънце, което е на много милиарди години. През 2013 г. Галактиката диагонално преминава в следващия кръг на космическата спирала. При този преход всички слънчеви системи, планетите и техните жители едновременно правят първата крачка в новия еволюционен цикъл. Според маите след този ден на Земята ще изгрее ново Слънце - ”Шестото Слънце”, и ще има “нова човешка цивилизация”.
Земята и цялото човечество се готвят за квантовия скок, неприличащ на никой от предходните. Във всяко едно от предишните придвижвания на планетата в квантовите полета на съзнанието, материята не е била пригодна да премине наравно с космическото тяло. И животът е претърпявал унищожение. Уникалното е, че този път - истински прецедент в историята на тази Галактика - Земята ще премине в нов еволюционен цикъл с обитателите си, без те да претърпят физическо унищожение.

Очаква ли ни апокалипсис? ДА.
Знаете ли какво означава всъщност думата “апокалипсис”? Апокалипсис в превод от гръцки Αποκάλυψις означава „разкриване“, „смъкване на завеса“, „откровение“. Откровението и последователното разкриване на потайностите на човешката душа започнаха много активно да се разгръщат в последните години. Та погледнете само живота си преди 5, преди 10 години. Нима тогава беше възможно да четете такава информация и да не ви сметнат за луди? Нима се практикуваше йога, медитация, нима някой говореше за силата на подсъзнанието, за това как всички сме творци на реалността си? Малко по малко древното знание за произхода ни, за истинските ни умения като човешки същества започва да се разкрива. Все повече и повече се повишава сензитивността на хората, интуицията, умения като телепатия, лечение с мисъл, емоция, намерение стават съвсем нормални неща от ежедневието ни. Така и трябва да бъде. Лека полека, а вече даже доста динамично повдигаме завесата.

Друг често срещан термин за случващото се с планетата ни е т. нар. “Възнесение”. На пръв поглед може да звучи доста абстрактно за рационалния ум, но и това си има съвсем точно обяснение. В чисто физически план Земята се променя. Тя е повишила по геофизически данни своите вибрации от около 7,6 херца на около 15 и върви към 30. От доста години учените наблюдават повишаване на вибрационните честоти на околния ни свят, достигащи пика си през 2012 г. Предполага се, че през декември честотата ще се повиши до 40. За да оцелее в новите условия и да е адекватен, човекът трябва да научи мозъка си да работи на тези по-високи честоти.

Днес повечето деца се раждат с различна от нашата, висока честота на епифизата – това са така наречените нови деца, индигови, кристални – от шестата раса. Те са напълно осъзнати за реалността във фините светове, които за повечето хора са неразбираеми и недостъпни. И поради това, че са неразбрани, повечето такива деца биват обявявани за шизофренични, аутисти, хиперактивни и са обект на медикаментозно лечение. Представяте ли си – приемаме едни по-усъвършенствани човешки същества за обект на лечение, защото границите на познатата ни наука не могат да ги разберат!?

Човекът и природата (Планетата) научно доказано са абсолютно единни и свързани същества. Според духовните учения също. Електромагнитната честота на Земята (честотата на Шуман – 7,8 херца) съвпада абсолютно точно с честотата на алфа-ритъма на човешкия мозък. Този ритъм се постига в състояние на релаксация и медитация. Честотата на Шуман обаче се увеличава, забързва се и днес вече е стигнала до 15 херца, в които работи бета-ритъмът на мозъка – в такава честота сме в ежедневната си, съзнателна активност. Мозъкът е принуден да работи на постоянно увеличаващи се честоти, което носи сериозен дикомфорт на много хора. Това увеличение на честотите обаче е тепърва разгръщащ се процес и тя ще стигне до 30 херца и повече, до гама-ритъма, който отговаря за интуитивното познание, вдъхновението и творчеството. За честотата на вибрациите на мозъка при 50 херца казват, че е абсолютно недостижима до момента. В тази честота се стига до т.нар. от будистите просветление.

Да се постигнат и да се задържат тези високи честоти е доста трудно начинание за повечето хора, които са тотално загърбили всякакви духовни и медитативни практики, учения, потънали в материализъм. Като повишава честотата си, Земята ни кара да бъдем по-будни и по-осъзнати. Когато осъзнаваш себе си, заобикалящия те свят, когато развиваш свързаността си с природата и колективното човешко съзнание, ти си осъзнат и повишаваш честотите си на трептене – ставаш адекватен за промените в света.

Това е процесът на Възнесение – Земята повдига вибрациите си, честотата на трептенията си, за да премине в по-високо измерение на Творението. И заедно с нея този път еволюираме и се повдигаме всички същества, населяващи планетата. На тези, които не са в синхрон с новите вибрации, ще им е много трудно да се справят с прехода от триизмерния свят към четири и петизмерния. Това колко са богати, какви материални блага са натрупали, какъв статут и обществено положение имат – всичко това няма да има никакво значение. Единственото, което има значение в новия свят, е дали носиш в себе си любов и състрадание.

Земята, нашата Майка и Дом, също като нас се променя, за да се освободи от натрупаните замърсявания – не само във физическото си тяло, но и на енергийно ниво – всички негативни мисли и енергии, които човечеството излъчва. Механизмите са прости – земетресения, вулканични изригвания, всевъзможни бурни природни явления. Редом с това се случват и катаклизми в тялото и съзнанието на човешките същества. Появяват се дълго стаявани страхове, обиди, гняв, вина, завист, ревност, съмнения, депресии – но само за да излязат на повърхността и да бъдат изчистени. Засилват се и чисто физическите дискомфорти – безсъние, продължително и повтарящо се пробуждане в малките часове на нощта, много ярки сънища, промени в храненето, тотална смяна на вкусовите предпочитания, промени в метаболизма – неочаквани и стихийни изчиствания – стомашни и др., обилни кръвотечения (свързани с увеличаването на нивото на силиций в тялото), фантомни болки по цялото тяло и др. Еволюция има не само на ниво съзнание, нашите тела също еволюират. Всичко в нашия свят е енергия, включително плътните ни тела.

Това обаче не бива да ни плаши. Всички велики духовни учения казват, че буквално сме се редили на опашка, за да имаме възможността да живеем на тази планета точно по времето на Великия преход. Защото това е най-мощният инструмент за израстване.

Как да ни бъде по-леко, докато тече този Преход обаче? Много лесно. Да спрем за миг, да престанем да се надбягваме с времето. Да отделяме повече време и любов на хората около нас. Да съзерцаваме природата. Да медитираме. Да спортуваме. Да престанем да живеем в илюзията, че другите хора са нещо по-велико, или пък по-малко от нас. Да бъдем милосърдни, да си прощаваме, като започнем с нас самите. Най-важното е да пробудим безусловната любов в себе си. Защото творческият център, който ще ръководи живота ни в епохата на Водолея, е сърцето. Любовта не е писателска измислица, неуловима метафора, Любовта е творческата сила, способна да изгражда вселени. А ние я притежаваме. Трябва само да я пробудим.

Нека използваме времето си сега не да трупаме пари, слава и постижения в конкуренция, а да инвестираме в духовното си развитие, да помагаме, да обичаме, да правим осъзнати стъпки към личната си еволюция. Очаква ни истински Златен век. Само ако направим този избор.

Статията е прочетена 964 пъти
Назад към брой 54Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024