СТАНИСЛАВ МАРАШКИ И МИЛЧО КАСЪРОВ С НАГРАДИ ЗА ПРОЗА в брой 53

СТАНИСЛАВ МАРАШКИ И МИЛЧО КАСЪРОВ С НАГРАДИ ЗА ПРОЗА
Категория: Изкуство, култура

Двама бургаски писатели бяха отличени на приключилия Първи национален литературен конкурс „Дървото на живота” в Стралджа – Станислав Марашки и Милчо Касъров. Жури, председателствано от  Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол, с членове Димитър Бечев, председател на Регионална библиотека „Г.С.Раковски” в Ямбол, и Христо Карастоянов, публицист, присъди  първа награда на Марашки за неговия разказ „Галилео Галилей от Каварна”, а разказът „Ножът” от Милчо Касъров беше отличен с втора награда. Втора награда в същия раздел  беше присъдена и на Оля Стоянова от София, а трета награда не се  присъди. Поради непредвидено пътуване на г-н Касъров в чужбина на церемонията по награждаването, състояла се на 3-ти ноември 2012 г. в Заседателната зала на община Стралджа, представител на Бургас беше само Станислав Марашки.

В раздел „поезия” бяха наградени  Петя Александрова от София, получила специалната на града на кмета на общината за поезия, Стефан Узунов от с.Поликраище, община Горна Оряховица, получил първа награда за своето стихотворение „Последният влак”, Илиана Илиева от София с втора награда за стихотворението си „Приказка за цветарския магазин” и Мерилин Иванова, ученичка от 11 клас в СОУ „Черноризец Храбър” в гр.Велики Преслав, получила трета награда за поетичната си творба „Контрапункти”.

Конкурсът „Дървото на живота” се провежда в чест на поетесата Станка Пенчева, прекарала детството си в стралджанското село Воденичане. Според думите на г-н Тенко Тенев, председател на журито, се иска голяма смелост да се обяви литературен конкурс на името на жив  писател и Стралджа е имала тази смелост.

 

Статията е прочетена 376 пъти
Назад към брой 53Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024