С оставянето на всичко, което не е любов, започва пробудата ви за щастието в брой 43

С  оставянето на всичко, което не е любов, започва пробудата ви за щастието
Категория: Сърцето, душата

Абсолютно всяко съзнателно същество е част от Бог,

така че никой няма да бъде осъден или изоставен

 

06/27/2012 от Джон Smallman

 

Предстоящото голямо събитие е вълнуващ момент, който се приближава неумолимо, дори нещо повече – голяма част от вас, които понастоящем са въплътени души, започват да виждат картината на това, което предстои. Просто знайте, че няма да има разочарования - те са единствено част от илюзията.

Не мога да намеря думи, които да са достатъчни, за да обясня от каква изключителна важност е ежедневното отделено време за молитва, медитация или просто релаксация за момента на вашето пробуждане, който все повече приближава. Да, трудно е за вас да запазите светлината на високо и да останете оптимистични и ентусиазирани, докато изглежда, че светът се е запътил към икономическа, политическа, религиозна и екологична катастрофа. Но това е възприятие от илюзията, където вашата визия и способността да разбирате безпределната любов на Бог са силно ограничени.

Вие всички сте вечно в Бога, защото Той е цялото творение, всичко, което съществува. Не съществува нищо друго, където можете да бъдете; вие просто сте извършили една изключително добра работа да убедите себе си, че илюзията е реална, а след това сте фокусирали цялото си внимание там. Дори и вашата представа за Бога е илюзорна! Той е много повече, отколкото можете да си представите!

Човечеството от цяла вечност се е опитвало да рисува образи на Бога чрез думи, музика, поезия, скулптура, рисунка и живопис, през всяка една епоха, от всяка една раса, култура, религия, нация и т.н. Резултатите от някои от тези опити са доста забележителни - но нищо, което някога е произведено, не дава дори и най-малката представа за това какво наистина е Бог.

Никой никога не е успял да достигне максимална точност в тези изображения, тъй като илюзията напълно ви е разделила от спомените ви за реалността. Някои от вашите изключително духовно напреднали души осъзнаха, че Бог и Любов са едно, и се опитаха да предадат тази концепция и на вас, а някой от вас успяха да я разберат, но за по-голямата част от вас това е концепция, която е твърде далеч от възприятията ви заради постоянния и убедително реален конфликт, болката и страданията, с които илюзията ви се представя. Често сте търсили мир, но най-вече само с цел да съберете сили, за да се възобновите за някой конфликт.

Самата покана за мир – названията на мира и хармонията, изобилието, липсата на бедност и щастието, които мирът ще донесе, е много нова концепция за човечеството. Тази концепция идва от неотдавнашния призив за мир, на който Бог е отговорил с толкова много изобилие, като е обгърнал света с едни изключително интензивни енергии на Божествената Любов, така че лесно да можете да навлезете в нея и да осъществите контакт с онези от духовните царства, които биха могли да реагират адекватно на всяка отделна молба за помощ и напътствие. Помощта и насоките от духовните измерения винаги са били на разположение по пътя на търсенето ви на смисъла на живота, но никога в такъв голям и интензивен мащаб, както сега.

Този момент във вашата еволюция винаги е бил неизбежен, но времето за неговото настъпване до съвсем доскоро остана гъвкаво. Бог ви обича и иска единствено вашето вечно щастие, тъй като, разбира се, вие всички сте едно цяло, както и с цялото Божествено творение и с Него, но вашето пробуждане във вечно щастие е възможно единствено когато се освободите от всичко, което не е любов. Вие имате свободна воля, поради което сте били свободни да се ангажирате с илюзията за неопределено време. Тя винаги е причинявала твърде много болка и страдание, отколкото радост, и поради това между вас винаги е имало такива, които са търсели нещо по-добро.

Сега броят на търсещите по-добрия път се увеличава експоненциално и така връхната точка е достигната, където броят е достатъчно голям, за да допринесе за безболезненото пропукване и разпръсване на завесата, която толкова дълго е скривала реалността от вас. Резултатът на това разпръсване е, че пукнатините в завесата стават все по-големи и така се дава възможност на светлината да прониква през тях и все по-ярко да осветява, а това допринася повечето от вас да търсят по-усилено по-възвишения смисъл в живота си, при което пукнатините се увеличават и процесът на разпръсване се усилва. Завесата няма да издържи още дълго, тъй като любовта ви обгръща, приканва към приемане, състрадание и подкрепа един към друг, докато разсейва страха, който беше присъщ, докато бяхте отделени един от друг за толкова дълго време.

За известно време някои големи фрагменти от илюзията може да продължат, което дава възможност на малцина, които избират да не изберат пътя на любовта да продължат да се крият от реалността и да играят игри на болка, страдание, манипулация и объркване. Но техният избор няма да се отрази на по-голямата част, чието единствено желание е да се върне вкъщи чрез пробуждане. Както знаете, абсолютно всяко съзнателно същество е част от Бог, така че никой няма да бъде осъден или изоставен. Нещата са такива, че на тези, които все още не са готови да се завърнат по домовете си и са направили други възможности за избор, ще им бъде осигурено околната среда, от която те се нуждаят, в която да се развиват, за да стигнат до състояние на готовност, чрез което те в края на краищата могат да изберат да се събудят. В същото време техния избор не ще забави събуждането на по-голямата част от хора, които очакват своето събуждане с нетърпение, огромно вълнение и ентусиазъм.

 

С толкова много любов, Саул.

Превод: САР

източник: http://johnsmallman.wordpress.com/2012/06/27/a-call-for-peace-is-a-very-recent-concept-for-humanity/

Статията е прочетена 374 пъти
Назад към брой 43Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024