СТАНИСЛАВ МАРАШКИ С ПЪРВА НАГРАДА ЗА РАЗКАЗ в брой 42

СТАНИСЛАВ МАРАШКИ С ПЪРВА НАГРАДА ЗА РАЗКАЗ
Категория: Изкуство, култура

Станислав Марашки получи първа награда за разказ на десетото издание на литературния конкурс „Ний всички сме деца на майката Земя”, провеждан ежегодно от Столична община и Народно читалище „Христо Смирененски 1946” в софийския квартал „Овча купел”. Призът, определен в резултат на работата на престижно жури в състав Евтим Евтимов, акад.Благовеста Касабова и Романьола Мирославова, бе връчен от водещата на предаването „От българско по-българско” по ТВ „СКАТ” и организатор в читалището Галя Асенова в присъствието на участници и гости. Това е признание за разказа на Марашки „Звяр”, публикуван за първи път върху страниците на в-к „Долина”.

„В творбата си използвах основно хумористични техники, макар че конкурсът не е профилиран като хумористичен - сподели лауреатът. - Това доказва за пореден път жизнеността на хумора като литературно-естетическа категория и е пример за неговата универсалност като начин за художествено въздействие. Удовлетворен съм и от факта, че за основа на разказа послужи реална случка от живота на българското село, което е нов подход за моето „отровено” от литературност перо”.

Церемонията по награждаването се състоя в Културен дом „Красно село” в столицата и бе последвано от изпълнение на детски фолклорни състави.

 

Георги МАВРОДИЕВ, председател на клуб „Морски таралежи” – Бургас

Статията е прочетена 746 пъти
Назад към брой 42Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024