ТРАНССЪРФИНГ – Управление на реалността в брой 41

ТРАНССЪРФИНГ – Управление на реалността
Категория: Сърцето, душата

Транссърфингът е метод за управление на реалността, плъзгане през пространството на варианти или трансформиране на потенциално възможния вариант в реалност. С този уникален метод ни запознава руският квантов физик Вадим Зеланд в поредицата си книги „Транссърфинг на реалността“. Най-важното прозрение, до което достига, е, че не бива да се борим за място под слънцето. Всеки човек може да се сдобие с правото да избира каквото поиска. Каквото избираме – това получаваме.

Многостранността на нашия свят е най-важното му фундаментално качество. А всяка теория е просто един аспект от проявата на тази реалност. Така че какъвто и светоглед да изберем, изборът ни ще се реализира.

Зеланд разглежда света като съществуващ в две форми - физическата реалност, която можем да докоснем, и метафизичното Пространство на варианти - информационно поле, което съдържа всички варианти на това, което е било, е, и ще бъде. То е нещо като шаблон, матрица. За по-лесно разбиране Зеланд разделя условно това пространство на сектори с декори и сценарии, като декорите са формата, външният вид на даден вариант, а сценарият е пътят, по който се движи материята, т. е. начинът, по който се случват нещата, съвкупността от обстоятелства и събития, които довеждат до реализиране на варианта.

В близките сектори декорите и сценариите си приличат, а в отдалечените са доста различни. Но в Пространството на варианти има всичко. Всичко, което можем да си представим и да „го видим“, може да се реализира в живота ни.

Как?

Всяка мисъл, както и сектор на пространството, имат определени параметри. Като „осветява“ съответния сектор, мисловното излъчване реализира неговия вариант. Така мислите посредством закона за привличането оказват влияние върху хода на събитията. Материалната реализация се движи в пространството и времето, а вариантите си остават на едно място и съществуват вечно.

За да управляваш своята реалност, първо трябва да си осъзнат. Какво е да си осъзнат?

Сънували ли сте някога осъзнато - да сънуваш и да осъзнаваш, че сънуваш? Знаете ли, че при осъзнатия сън вие може да сте режисьор на действието? Ако например сънувате, че ви гони някакво чудовище, докато си мислите, че всичко е реално и просто си спите, вие ще бягате и ще се опитвате да се спасите. Но ако осъзнаете, че всичко е сън, ако се събудите в съня си, може просто с мисълта си да накарате нападателя да изчезне, да се смали, да избяга, да се превърне в мишка или каквото пожелаете. В осъзнатия сън можете дори да летите, да си правите каквото поискате. Само си създаваш намерение и го правиш.

Така става и в реалността (разбира се, всичко става доста по-бавно, отколкото в съня) - ако си осъзнат, ако се събудиш, ти можеш да режисираш своя живот. Създаваш си намерение и постигаш това, което искаш. Всъщност

 

главната движеща сила в транссърфинга е НАМЕРЕНИЕТО.

 

Намерението е желание, необвързано с резултата, желание, освободено от страх, съмнение, нетърпение. Зеланд най-кратко го описва като решимост да имаш и да действаш. Но да действаш не като настояваш, не като се бориш, молиш или изискваш, а спокойно да осъзнаваш, че нещата ще се случат. Намерението се характеризира с „празна и безгрижна решимост“. При желанието ние искаме и искаме на всяка цена, нетърпеливи сме, прокрадват се съмнения… А намерението предполага, че всичко вече е решено, че нещата, които искаме, са ни „в кърпа вързани“. Както Зеланд описва намерението, усещането трябва да е такова, сякаш отиваме да си купим вестник. Вървим си към РЕП-а спокойно и безгрижно. Просто отиваме да си го вземем. То е вече наше. Не се притесняваме, не настояваме, не сме нетърпеливи, не сме отчаяни. Дори можем по пътя да спрем да побъбрим с приятели, защото знаем, че това, което искаме, ни чака и ще си го вземем. Намерението е постигане на единство между душата и разума. Това е състояние, когато чувствата на душата се сливат с мислите. Когато човек е обзет от вдъхновение, „душата му пее, а разумът доволно потрива ръце. Тогава човек е в състояние да твори.

Не трябва да се притесняваме за начина, по който ще се рализира намерението, как точно ще се случи. Ние просто правим своята поръчка до Вселената и се доверяваме, че нещата ще се развият по най-добрия за нас начин. Ако се съсредоточим върху целта, сякаш вече е постигната, ще ни се разкрият пътища, ще се появят и средства за реализирането й. Много ми харесва в това отношение сравнението на Луиз Хей за нашите намерения с поръчка в Космическата кухня. Нашето намерение трябва да е все едно си поръчваме ястие в ресторант. Заявяваме точно какво искаме и спокойно чакаме да ни сервират желаното. Междувременно си пием аперитива и се веселим с приятели. Не мислим как точно ще го приготвят и какво ли прави сега сервитьорът, а безгрижно чакаме, убедени, че ей сега ще ни поднесат поръчаното.

Давам ви тези сравнения, за да почувствате точно какво трябва да бъде усещането при намерението. Не че не трябва да не правите нищо, но просто се отпуснете, отслабете примката и си вземете своето. Такова намерение има безкрайна организираща сила. То кара обстоятелствата да се стекат така, че да получите желаното, често по най-неочакван начин.

При трансформирането на желанието в намерение възникват въпроси:

Как да повярвам?

Зеланд отговаря: „Истинската вяра е знание. Изхвърлете думата „вярвам и я заменете с думата „знам. Позволете си да знаете, че вашето желание ще се изпълни. Остава още мъничко – да получите това знание. За тази цел трябва да свикнете с него, да го приемете. Вашата цел е не да се уговаряте, а от време на време да си напомняте, че знаете, че целта ви ще бъде постигната.

Как да не очаквам и да овладея нетърпението?

Зеланд отговаря: Действайте! Не мислете за резултата, а се съсредоточете върху действието. Действието разпръсква напрежението, нетърпението, съмнението.

Как да не желая? Как да не съм обвързан с резултата?

Зеланд отговаря: Примирете се с предпологаемото поражение и действайте. Ключов момент при реализирането на намерението е намаляването на важността. Когато придаваме прекомерно голяма важност на нещо или някого, задействаме равновесните сили и се случва нещо, което да ни попречи. Законът за равновесието се стреми да уравновеси разликите в енергиите, създадени от излишните потенциали. Нищо не е чак толкова важно! Важността ни се внушава от махалата (мисъл-формите). Тя им е необходима, за да се хранят с енергията ни.

За да се доближим до целта, най-голяма роля играе създаването на слайдове – визуализацията.

Друг ключов момент при транссърфинга е координацията. Тя е, когато посрещаме всяко събитие като позитивно. Така нашите емоции и мисли ни пренасят към по-благоприятни жизнени линии. Координацията е най-ефикасният начин да се плъзгаме по течението на варианти, да попадаме  в благоприятни сектори и да срещаме вълната на успеха. За да координирате намерението си, трябва да следвате следния принцип:

„Ако решите да разглеждате привидно негативната промяна в сценария като позитивна, така и ще бъде.

Можете да научите повече неща в детайли за транссърфинга от книгите на Вадим Зеланд. Той е посветил цели 7 книги на това. Но главното е:

Бъдете осъзнати!

Определете точно какво искате и си създайте намерение!

Визуализирайте, действайте!

Доверете се, защото целта ви е в „кърпа вързана“!

 

Използвана литература: поредицата „Транссърфинг на реалността“, Вадим Зеланд

Статията е прочетена 1292 пъти
Назад към брой 41Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024