Списание „Усури”, бр. 95 в брой 40

Списание „Усури”, бр. 95
Категория: Изкуство, култура

ЗЕЛЕНО – ЗА БАЛАНС

ЛИЛАВО – ЗА СЪН

ЧЕРВЕНО – ЗА СИЛА

 

Историята на цветовете разказваме в новия, майски брой на сп. „Усури”. Но не изпъстрена с научни открития, а такава, каквато я съзира направо душата ни. Наш гид в тази необикновена разходка е МИЛКАНА МЕСКИН. „От малка виждам хората в цветове”, признава тя и започва да сочи тук и там по дъгата. Така научихме, че златното не случайно е златно – то е проявление на натрупаната ни мъдрост; с негова помощ виждаме истината, която се съдържа в нещата.

С цветовете Милкана помага на хората да разгадаят себе си. Казва, че усещането дали синьото или червеното ни е по-любимо, е моментно състояние. Когато сме в състояние на активност, избираме червеното, но искаме ли да прегърнем баланса и спокойствието, сетивата ни се отпускат в синьото.

Цветовете наоколо ни носят непрекъснато своите послания. Те са код, който указва посоката, в която вървим. Именно затова сме благодарни на Милкана – сега ще подскачаме безгрижно, съзрем ли слънчевото жълто, а всяка зелена тревичка ще е за нас небесен еликсир. Цветовете ще си играят и ние ще сме част от тяхната игра.

 

В МАЙСКИЯ БРОЙ: ШРИ ШРИ игра с Шри Шри Рави Шанкар; пречистваща мантра от ДЕВА ПРЕМАЛ и МИТЕН; Новото пробужда съзнанието ни – интервю със СИЛВИНА БЕЛОПОЙЧЕВА

И ОЩЕ: ритуал за активиране на женствеността; коя е най-висшата храна; медитативни упражнения; мисли, които събуждат радостта...

Потърсете майския ни брой; открийте ни и във фейсбук или ни пишете:usuri@ged-bg.net

Статията е прочетена 829 пъти
Назад към брой 40Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024