Минералотерапия - АМОЛИТ в брой 36

Минералотерапия - АМОЛИТ
Категория: Минералотерапия

АМОЛИТ- р. аммолит

С това име амолитът стана известен на пазара на камъните съвсем скоро, защото като минерал е признат официално през 1981 г. Това е вкаменен седефот раковина на древни молюски (амонити*), които плували в световния океан преди 300 милиона години.

Името му е свързано с древния египетски бог Амон, който е бил с глава на козел с рога, навити по спирала. Раковини на тези изкопаеми (фосилни) главоноги има по цялата планета, но процесът на минерализация, при което те са се превърнали в нов минерал, е ставал само на някои места. И добив на този рядък красив минерал в момента има само на едно място в Канада (щат Албърта). Качеството и съответно цената зависят от оцветяването, което може да бъде жълто, оранжево, зелено и синьо. Твърдост: 2,5 - 4,5. Затова при вграждане се налага да се слага подложка. От амолит изработват висулки и малки плоски пластики, които често само се поставят върху подложката, запазвайки първоначалната си форма.

Амолитът е бил отдавна известен на индианците, които го намирали около реките. Наричали го „камък на бизоните”, защото по форма той приличал на бизон. Понастоящем най-много се ценят и се търсят многоцветни амонити, които наричат „седемцветни камъни на просперитета”. Смятат, че като амулети и талисмани те

носят успех в бизнеса, богатство и семейно щастие

и затова често ги поставят за украса в офиси.
Литотерапевтите смятат, че амолитът

провежда енергия ЦИ

и това помага за циркулация на същата в тялото на човека.

Амолитът не може да се купи в случайни магазини, а само в специализирани и реномирани, защото цената на изделията от него е висока - от 40 до 600 долара. Но хората, които искат да успеят в бизнеса, трябва да бъдат готови да плащат такива пари.

*Амонити (на латински: Ammonoidea) - изчезнала група мекотели от глас главоноги с многокамерна спираловидна черупка. Диамерътът им е обикновено няколко сантиметра, рядко до 2 м.

Из „Камъни за нашите души”

Статията е прочетена 1963 пъти
Назад към брой 36Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024