Колоидно сребро в брой 4

Категория: Минералотерапия

Среброто и действието му се изследва в момента от над 30 института в света и всяка година се докладва полезното му действие върху повече от 80 заболявания.
Среброто няма токсична доза и е един от деветте елемента, от които е изградено човешкото тяло.
Дневната нужда от сребро като хранителна добавка е 0,088 мг. Освен като макроелемент, среброто се държи и като микроелемент. То е фактор, регулиращ тъканното дишане и борбата с инфекциите чрез участието си в продуктите на имунната система. Във възпалените тъкани има до 10 пъти по-високо съдържание на сребро, а в туморите до - 15-20 пъти повече, отколкото в нормалните клетки.

Среброто е и силен антиоксидант. То свързва окислителите в организма и през отделителната система ги изхвърля. Регистрирано е пълно очистване на организма от токсини след цикъл от 30–40 дни прием на колоидно сребро в препоръчваните от производителите и специалистите дози.

От медицинска гледна точка колоидните разтвори имат ред преимущества. Няколко компании, произвеждащи витамини, открили, че минералите, произведени във вид на колоиден разтвор, се усвояват от организма много по-пълно, отколкото същите минерали в таблетки. Колоидното сребро е суспензия от метални сребърни частици в пречистена вода. То е едно от най-старите средства, познати на човека, за борба с причинителите на всички видове инфекции. В древността няма прочуто светилище, което да е без щерна с вода, в която са поставяли сребърни съдове, и след благословенията от Бога водата се раздава на вярващите за лечение.
Микроорганизмите не развиват устойчивост към среброто, което го прави незаменимо в борбата с огромния брой бактерии, развили резистентност (устойчивост) към антибиотиците, както и за хора с алергии към тях и към сулфонамидните препарати.

Колоидното сребро се пие 15-20 минути преди прием на лекарства, билки или храни, за да се избегне реакция с веществата в тях. То усилва действието на билките от 3 до 7 пъти, а при лекарствата – от 5 до 10 пъти. Този ефект позволява да се намали цената на лечението. Например при туберкулоза срокът на лечението се намалява наполовина чрез пиенето на колоидно сребро и инхалации с него едновременно с лекарствената терапия.

В световната практика е известно, че колоидното сребро се прилага чрез всички методи: йонофореза, инжектиране, инхалации, промивки, накапвания и комбинирано. Специалистите и производителите препоръчват комбинация от пиене за очистване на организма от токсини, и други методи за директна дезинфекция върху възпаления участък.
Между петия и десетия ден от приема може да се получат кризи, изразяващи се в усилено отделяне на газове, уриниране, запек или разстройство, потене и др. като следствие от претоварване на отделителната система.
Прилагането на колоидното сребро очиства от патогенни микроорганизми стомашно-чревния тракт и локалната инфекция и освобождава имунната система за решаване на други проблеми на организма. Затова по правило хората, които употребяват колоидното сребро, съобщават за тонизиране и „подмладяване” на организма.

Има публикации, че колоидното сребро усилва тъканното дишане до 200% и активира имунната система до 100%, което го прави незаменимо при болести с натрупване на „шлаки” в организма, като подагра, диабет и др. Няма известен микроорганизъм, който да издържа повече от 2 часа контакт с колоидно сребро с концентрация 10-20 ml/I. То има по-слабо действие върху сапрофитните бактерии и тонизиращо върху високоорганизираните организми.

Статията е прочетена 1657 пъти
Назад към брой 4Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024