Николай Малинов за бъдещето на русофилството у нас и по света в брой 215

Николай Малинов за бъдещето на русофилството у нас и по света
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

В предаването „Полюси” на ТВ „България 24” Магдалена Ташева разговаря с  генералния секретар на Международното движение на русофилите (МДР) Николай Малинов за мощния дипломатически демарш на Путин в КНДР и Виетнам, отговора на украинските атаки със западни оръжия по вътрешността на Русия, както и за бъдещето на русофилството у нас и по света.

От разговора стана ясно, че на Седмото Общо събрание на НД „Русофили” Николай Малинов няма да се кандидатира за Председател на Движението поради нарастване на ангажиментите му към Международно движение русофили (към момента обхващащо 77 страни).

„На предищното общо събрание ние изведохме два приоритета. Единият – създаване на международно русофилско движение, което вече е факт и борбата с българофобията в Русия. И в двете направления бяха постигнати положителни резултати и смятам да вложа своите умения и опит в това новоизлюпено дете МДР, което бе заченато в недрата на българското русофилство. Два подхода има пред НД „Русофили” – каза Малинов, отговаряйки на въпроса кой ще оглави организацията: единият е съхранение  и  развитие на постигнатото, а вторият е съхранение и революционно надграждане.

„Лично аз ще предложа първия подход – продължаване на културното русофилство с концертите, фестивалите, изложбите, реставрирането и откриването на паметници. Смятам, че  това е правилният подход. И от двете кандидатури, които имаме, аз ще предложа по-умерения, по-улегнал политик, който в тази сложна ситуация ще успее да намери нужните баланси, а не да  тръгне революционно напред и да вкара България в украинския сценарий.

Много са идеите, които се родиха в НД „Русофили”, ние сме първите в България - с 240 структури и над 30 000 организирани члена и съхраняването на културното русофилство е този фундамент, който в перспектива може да подкрепи развитието на политическото русофилство. Аз лично смятам, че без политическото русофилство, културното русофилство ще изчезне. Защото без участие в управлението, без влизането във властта то ще се заличи, тъй като виждаме, че русофобите не просто доминират, те управляват.”

Откриването на паметник на А.С. Пушкин в Камерун, превръщането на Националния събор на русофилите в международен и провеждането му в ЮАР, срещите на Н. Малинов с премиера на Камерун, двама президенти в Африка, за внука на Нелсън Мандела, който е член на МДР, совалката на Президента на Русия в Северна Корея и Виетнам, тези и много други аспекти и в геополитиката бяха обект на аналитичния коментар на Николай Малинов в „Полюси”.

Статията е прочетена 395 пъти
Назад към брой 215Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024