Здраве означава установен в себе си в брой 24

Здраве означава установен в себе си
Категория: Екология, здраве

„Изкуството да живееш” води до индивидуалната реализация на Аз-а, до постигането на мира във всеки един човек, а по този начин и в целия свят, по думите на Шри Шри Рави Шанкар. След посещението си в Ирак той каза, че силата и отговорността са равни и вървят ръка за ръка, затова той е поел обет да доведе отново мира в Ирак, а и в целия свят, чрез своето учение.

„Сударшан Крия е една от техниките, които разпространявам и преподавам навсякъде - казва той. – „Сударшан” означава правилен поглед за това, кой съм аз, а „Крия” означава пречистващо действие. За един час практикуване може да се види как енергията, умът и кислородът проникват във всяка клетка на тялото ти и те пречистват много дълбоко. Всяка клетка на тялото ти се пречиства, заредена с енергия и повече кислород.

Тази практика повлиява на хипофизната жлеза, която внася ред в цялото тяло, защото е центърът на съзнанието, на ума и на свързания с нея хипоталамус. Преди хиляди години е писано, че и най-малко внимание върху този център е достатъчно да повлияе по много положителен начин на цялата нервна система. Съзнанието работи чрез тези жлези и пречиства и донася енергия на имунната система. На санскрит се казва, че здраве е „сваста”. Сваста означава „здраве” и „установен в Себе си”. Здраве означава да си в центъра си, умът ти да е фокусиран в центъра ти, без притеснения, да е стабилен. Това е здраве.

Вместо да натриваш ума си, който е само една десета от цялото ти съзнание, с положителни мисли, които изтласкват негативните по-навътре, влез дълбоко в себе си чрез дишането, чрез медитация и пречисти организма си. Стигни до корена му, елиминирай причината, самия корен на негативизма. Не отнема много време. Особено със Сударшан Крия ефектът е почти незабавен. Само два дни практика, по един час на ден, изчистват тялото толкова много, карат те да се чувстваш толкова лек” - уверява Шри Шри Рави Шанкар.

Качеството на живота е силно свързано със способността да лекуваш. Когато умът е освободен от страх, вина, гняв, когато е ясен, можеш да излекуваш организма си от всичко. Животът има уникалната способност да се лекува и развива. Потенциалът на съзнанието е изумителен. Промените в него, като промяна на ниво семе, могат да предизвикат промяна на цялото растение, на целия живот. А това означава връщане обратно при извора, при жизнените сили, при самия корен на нашето съзнание. Здравето може да бъде възстановено чрез внимание върху източника на ума, на съзнанието. Защото чистото съзнание е чиста любов. А любовта е най-висшият лечител на планетата, тя е най-висшата сила.

Статията е прочетена 915 пъти
Назад към брой 24Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024