Митинг в подкрепа на традиционното семейство в брой 215

Митинг в подкрепа на традиционното семейство
Категория: Сърцето, душата

С 80 м българско знаме - Шествие за семейството

На 22 Юни 2024 г., на площада пред храм-паметник  Александър Невски в столицата се събраха близо 10 000 души на „Шествие за семейството”, което се прояви като най-голямото годишно обществено мероприятие в България. Събитието бе организирано като контрапункт на провеждащия се същевременно „София Прайд”. Обществени клубове, граждански и религиозни организации, родителски организации и граждани застанаха в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство и изразиха своето негодувание срещу провеждането на „София Прайд” в деня на Черешова задушница.

В шествието взеха участие и много от членовете на ПП „Русофили за Възраждане на Отечеството”, в чиято политическа платформа Традиционните ценности са един от основните приоритети.

„Шествието на семейството“ рязко и убедително се противопоставя на жалките опити да  се унищожи имунната система на България и си поставя за цел  да запази сакраменталната архитектура на  традиционното българско семейството, което е основният и най-важният съзиждащ елемент на българското общество”.  Това заяви главният секретар на ПП РВО Валентин Григоров по време на шествието.

 „Традиционните семейни и християнски ценности са съхранили България и българския род през всички тези трудни години и столетия. Джендър идеологията цели да разруши тези ценности, защото само така ще може да спре развитието на българския род. Нещо повече,  „София прайд“ е насочен към българските деца и разрушаване на тяхната ценността система, а „Шествието на семейството“ е единствената позитивна алтернатива на джендър идеологията, която целенасочено опитва да индоктринира нашите деца“ – зяви д-р Атанас Панчев, секретар на ИБ на НПС на  ППРВО.

В шествието взеха участие известни обществени и  политически фигури, които изразиха своята позиция срещу джендъризма и за съхранение на традиционните ценности. Мероприятието приключи с голям концерт пред НДК.

Статията е прочетена 621 пъти
Назад към брой 215Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024