Русия: Хибридната война, за която САЩ ползват Украйна в брой 213

Русия: Хибридната война, за която САЩ ползват Украйна
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Русия: Хибридната война, за която САЩ ползват Украйна, ще завърши с унижение като това във Виетнам

Мария Захарова заяви, че украинците „насила са карани да бъдат избивани като „пушечно месо“, но САЩ вече на залагат на украинска победа срещу Русия“

Русия заяви, че одобряването на 60,84 милиарда долара в помощ на Украйна от страна на американските конгресмени показва, че Вашингтон навлиза все по-дълбоко в хибридна война с Русия, която ще завърши с унижение, равностойно на това във Виетнам или Афганистан, предаде Ройтерс.

Пълномащабната инвазия, наредена от президента Владимир Путин в Украйна през 2022 г., предизвика най-тежката криза в отношенията между Русия и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. насам, твърдят руски и американски дипломати.

Камарата на представителите на САЩ прие  със силна двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 милиарда долара, който предоставя помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван въпреки острите възражения на някои републиканци.

Говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че е ясно, че Съединените щати искат Украйна „да се бори до последния украинец“, включително с нападения срещу руска суверенна територия и цивилни.

„Все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридна война срещу Русия ще се превърне в също толкова шумно и унизително фиаско за САЩ, колкото Виетнам и Афганистан“, каза Захарова. Тя заяви, че обикновените украинци „насила са карани да бъдат избивани като „пушечно месо“, но САЩ вече не залагат на украинска победа срещу Русия.

Лидери от Запада и Украйна представят войната в Украйна като заграбване на земи в имперски стил, което показва, че постсъветска Русия е една от двете най-големи заплахи за глобалната стабилност, наред с Китай, отбелязва Ройтерс. Путин обаче представя войната като част от много по-голяма борба със Съединените щати, които според него пренебрегват интересите на Москва след разпадането на Съветския съюз през 1991 г., а след това се опитват да разцепят Русия и да заграбят природните ѝ ресурси.

Статията е прочетена 577 пъти
Назад към брой 213Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024