Веско Паунов: Какво да се прави… в брой 212

Веско Паунов: Какво да се прави…
Категория: Сърцето, душата

Много често питате какво да се прави... Искам да ви кажа едно нещо – без промяна на политико-икономически-правосъден-избирателен модел, винаги ще получаваме един и същ резултат. Каквото и да изберем  в този модел, резултатът винаги ще е един и същ – долнопробна колония.

Ето едни мерки, които, ако се изпълнят, ще дадат напълно различни резултати за Републиката.

1. Ново отношение към ЕС. ЕС е проект на световната мутроолигархия с който малките народи ще бъдат заличени. Което няма как да ни устройва. Ако страните членки на ЕС не се съобразяват с нашия национален интерес, напускане на съюза.

2. Напускане на НАТО и запазване на неутралитет. Не можем да си позволим отново да станем пушечно месо заради някакви чужди интереси.

3. Задължителна военна служба. Мъжете  година и половина, жените 6 месеца. Може да се откупуват, но заплащат мъжете 10 хиляди лева, жените 5 хиляди лева, като откупилите се губят изборните си права за 5 години. Според броя на задължителните военни се коригира броя на наемниците.

4. Задължително гласуване. Който не се яви на избори без основание, плаща 100 лева. При две неявявания губи изборни права за два следващи избора.  След тях отново има права и отново плаща при неявяване.

5. Образователен ценз за гласуване. Без средно образование, завършено в България губят изборните си права.

6. 10 хиляди лева за новородено дете, ако майката е над 18 години и има средно образование. Парите стоят по сметка на майката, олихвяват се, но се харчат само за храна, електричество, вода и отопление, детска градина или училище. Лимит за разход на месец 500 лв.

7. 10 хиляди лева за второ дете. Към горните условия се добавя децата да са от един баща.

8. 10 хиляди лева за трето дете. Към горните условия се добавя е родено в семейни отношения.

9. Всички фондации и организации с финансиране от чужбина се обявяват за незаконни.

10. Пълна имуществена проверка на тези, които са били във властта – президенти, премиери, депутати, министри, преговарящите за влизането ни в ЕС и НАТО, прокурори, съдии, кметове, областни управители, полицейски директори… И на техните деца и родители… И ако излязат несъответствия в обложените им доходи да се национализират имуществата им… Да обявим всички, които ще помогнат за извършване на такива проверки за защитени свидетели и да бъдат възнаградени с 10% от възстановената държавна собственост.

11. Няма давност за престъпления с вреди над 1 милион лева.

12. Забрана за реклами на чужд език. Всички надписи на български език. Който желае на друг език, шрифта да бъде 5 пъти по-малък.

13. Забрана за внос на боклуци

14. Отказ от искането за закриване на въглищни централи, но поставяне на филтри.

15. Дострояване на АЕЦ Белене.

16. Двумандатност за всички изборни държавни позиции.

17. Прекратяване на всички концесии на ресурси дадени на чужди фирми.

18. Ревизия на външния дълг. Ако парите директно са се връщали в чужбина за такси за ЕС и НАТО, или техни фирми, се отписват от дълга.

19. Поетапно смяна на личните карти и поставяне на памет от която да се чете – шофьорски права, кръвна група, осигурителни права и други.

20. Българи, връщащи се от чужбина, и инвестирали над 100 000 лева в България се освобождават от данък печалба за 3 години, над 1000 000 лева за 5 години.

21. Прогресивна скала на облагане. На физически лица до 10 000 лева годишен доход – нула, до 100 000 лева – 10%, над 100 000 лева – 15 %. По подобен начин и за фирмите. Например до 50 000 лева печалба – нула, до 1 000 000 – 10 %, над 15 %.

22. Премахване на максималния осигурителен доход. Всеки плаща осигуровки от реалните си доходи.

23. Щом държавата се източва чрез ДДС се въвежда данък върху оборота.

24. Намаляване на депутатите на 101. Народното събрание не е постоянно работещо. Министерски съвет, партии и други внасят за обсъждане, обсъждат се онлайн и на срещи, и на две сесии в годината се гласуват от народните представители. Иначе те си работят друго.

25. Закриват се областните управи. Те препокриват кметствата. Имотите се използват от кметовете, като се отдават под наем или други функции.

26. Криминализиране на порно каналите. Хазарта се извършва само от държавата.

27. Брутални наказания за наркоразпространение.

28. Всички радиостанции в бг ефира са задължени на един час да има две български песни.

29. Националната телевизия произвежда по един родолюбив филм на година. По Лека нощ деца се дава само български, патриотични филмчета.

30. Индустриализация на страната.

31. Вносни мита за всичко каквото се произвежда в страната. И чрез тях се защитават местните производители.

32. Банките да нямат право да правят отрицателни лихви за депозитите.

33. Всички банкови преводи към чужбина над 100 000 лева се облагат с 1% държавна такса.

34. Приходите от депозити не се облагат с данък.

Статията е прочетена 1426 пъти
Назад към брой 212Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024