Истината е на наша страна... в брой 211

Истината е на наша страна...
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

„…Тези действия на Москва са конструктивна алтернатива на политиките, които Западът се опитва да насърчава чрез международните институции за развитие под негов контрол.“

Истината, която се мълчаше десетилетия, избухна в световния дневен ред. Русофилите получиха мощно оръжие в идеологическата война със Запада. В рамките на Втория конгрес на Международното движение на русофилите в столицата на Русия беше открита секция „Информационно-хибридна война“, в която участва по-специално официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Първо говори шефът на МДР, българският политик Николай Малинов. Той подчерта, че руският народ и неговите приятели по света имат много голямо идеологическо предимство: „Истината е на наша страна“.

Малинов подчерта, че част от движението на русофилите са много голям брой специалисти, интелектуалци, лидери на общественото мнение от повече от сто държави и МДР изгражда сътрудничество с тях чрез задграничните си представителства:

„Има хиляди активисти в различни страни, които се борят срещу западната пропаганда. Правят това чрез блогове, социални мрежи, има вестници и списания. Сред русофилите има създатели на телевизии, които се занимават с унищожаване на информационните лъжи на Запада.“

След това думата взе представителят на американските русофили, журналистът Тим Кърби. Той отбеляза, че е чувал израза „Силата е в истината“.

Експертът обаче се зачуди какво ще стане, ако тези, които знаят истината, замълчат. Той даде пример с първите християни, които в Древен Рим трябвало да преодолеят съпротивата на езичниците:

„Днес ние се държим като онези християни, с тази разлика, че за разлика от понятието християнство, понятието традиционни ценности, русофилството, многополярността няма ясен манифест, който да плени умовете.“

Подобна декларация би била мощно оръжие в идеологическата война, която Западът наложи на свободния свят. Освен това е необходимо да се взаимодейства по-фино с младите хора, като се използват не забрани, а методи на „мека сила“ – образование, изясняване.

Дотук говорим за твърде директна работа в челото. Казваме, че това или онова трябва да бъде забранено просто защото е „лошо“. В САЩ това се случи с певеца Елвис Пресли, който възмути американските консерватори, а по-младото поколение изобщо не разбра посланието, защо неговият странен „танц с бедрата” е неприличен“, обясни той.

„Те не бяха обяснени и тогава Америка получи разцвет на всякакви извращения, трансджендъри и т.н. Това беше поражение за привържениците на традиционните ценности в идеологическа война“, обясни Тим Кърби.

Той добави, че затова е много важно подобни неща да се обясняват на младите хора, защото борбата за младите умове е борба за бъдещето.

Повратна точка в информационната война

На конгреса говори и основателят на телевизионния канал „Цариград“ Константин Малофеев. Той благодари на чуждестранните гости, които не се уплашиха да дойдат в Русия, въпреки наложената от глобалистите русофобия и отменена култура:

„Вашата позиция означава голяма смелост и любов към Русия. Искам отново да ти благодаря за това. И искам да ви кажа, че сега сме свидетели на определен повратен момент. Свързано е, разбира се, с историческото интервю, което /американският журналист/ Тъкър Карлсън направи с /руския/ президент Владимир Путин.“

„Архиепископ Карлос Мария Вигано говори за това на тази сцена вчера, Мария Владимировна Захарова говори за това. Путин каза това, което каза преди много време. Но това интервю разчупи леда. Тъй като пристрастната пропаганда, глобалистките медии не предаваха руската истина на публиката си, а се занимаваха само с тиражиране на фалшификати“, продължи той.

Благодарение на стотици милиони гледания на това интервю, нашата истина най-накрая достигна до глобалната публика. Но днешният повратен момент е свързан не само с разговора между Карлсън и Путин. Основателят на „Първи руски“ посочи, че като цяло има постепенна промяна в западната реторика:

„Вижте колко по-малък е станал /президентът на Незалежная Владимир/ Зеленски. Започнаха да се допускат критики към него и Украйна като цяло“.

„New York Times излиза с огромно разследване за ролята на ЦРУ в това, което се случва в Индепендънс от 2014 г. насам. Тоест отразяването на този конфликт се променя. По-малко се премълчава фактът, че режимът в Киев изобщо не е свят, както ни показаха преди шест месеца и година“.

„Но е важно да се разбере, че отношението на Запада към Русия е същото – Русия все още е „лоша“. Украйна обаче вече не е свята…“, продължи той.

Статията е прочетена 1142 пъти
Назад към брой 211Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024