Статистика за билборд реклама в брой 209

Статистика за билборд реклама
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

Билбордовете са форма на външна реклама, която съществува от повече от 100 години. По този начин имаме много статистика за билборд реклама, която бихме искали да споделим. Основната цел на билборда е да популяризира продукт или услуга чрез показване на изображение или съобщение, достатъчно голямо, за да се види от пътя, върху превозно средство, сред различни други рекламни инвентари.

Въпреки че билбордовете вече не се ограничават до хартиени плакати, те често все още се наричат „билбордове“ и могат да бъдат намерени на много места, където шофьорите могат да спрат или намалят скоростта, включително бензиностанции и зони за почивка покрай магистрали и крайпътни пътища в градовете или селските райони

Статистика за билборд реклама Първата точка, която трябва да имате предвид, е, че билбордовете са най-често срещаната форма на външна реклама. Те могат да се видят от разстояние и могат да бъдат разположени на места, където хората, които не шофират, ще ги срещнат. Дори и да не шофирате покрай тях, може да минете пеша или да карате колело покрай тях на път за работа или училище. Ето някои други статистически данни за билборд реклама, които си заслужава да бъдат разгледани.

#1: 71% от хората, анкетирани относно билборд реклама, заявяват, че са гледали поне един, докато шофират. Билбордовата реклама е толкова успешна, защото се вижда от милиони хора всеки ден. Това ги прави един от най-рентабилните методи за бързо и лесно достигане до голяма аудитория в широк или местен географски район. Според проучване от 2009 г. на американски възрастни на 18 или повече години, деветдесет и осем процента са шофирали или се возили в превозно средство през последния месец. Същото проучване установи, че 71% от пътуващите гледат съобщения на билбордове край пътя. Още по-впечатляващо е, че повече от 37% от пътниците гледат външна реклама всеки или през повечето време, когато минават покрай такава, според проучването.

#2: Билбордовете представляват по-малко от 3% от всички рекламни разходи в Северна Америка Statista записва, че от 297 милиарда долара, похарчени в Северна Америка през 2021 г., едва 7 милиарда долара се дължат на билбордове. Билбордовете се считат за ефективен начин за реклама повече от 100 години и за разлика от други форми на реклама, тяхната ефективност не е намаляла с времето, дори ако рекламната индустрия се движи към дигитални изживявания.

#3: Рекламодателите в Северна Америка отбелязаха спад от 12% в разходите за реклама през 2020 г., но отвърнаха с ръст от 16% през 2021 г. Подобно на много индустрии, пандемията от COVID-19 засегна бизнеси, хора, животи и близки – включително в рекламата на Billboard. През 2020 г. индустрията се сви с 12% в сравнение с предходната година. През 2021 г. обаче се наблюдава скок в търсенето от 16%, надхвърляйки нивата отпреди пандемията. За справка, през същия период (2020-2021) разходите за дигитална реклама в Северна Америка са се увеличили с 19%.

#4: Билбордовата реклама работи за множество интереси, намерения и купувачи 89% от анкетираните смятат билбордовете за ефективна форма на реклама. Билбордове се използват от компании, политици и дори малки фирми, за да рекламират своите продукти и услуги. Според Forbes способността на билбордовете да обслужват различни съобщения по силно локализирани начини насърчава следното: 58% от зрителите на билбордове са научили за събитие, което искат да посетят. 58% от зрителите на билбордове са научили за заведение за хранене, което биха посетили по-късно. 56 % от зрителите на билбордове са участвали активно в разговор за нещо смешно, което са видели на билборд 33% от зрителите на билбордове са били напомнени да гледат любима телевизионна програма. Приблизително 30% от зрителите на билбордове са забелязали телефонен номер или адрес на уебсайт на билборд.

#5: 13% от респондентите заявяват, че е най-вероятно да си спомнят рекламите на билбордове, когато шофират по междущатска магистрала Едно от най-големите предизвикателства пред билбордовата реклама е намирането на начин за максимизиране на експозицията, като същевременно се поддържат ниски разходи. За да направите това, важно е да разберете кои са най-добрите места за поставяне на вашите билбордове и как те ще бъдат най-ефективни на всяко място. В САЩ междущатските магистрали са едни от най-натоварените съществуващи пътища; според данни на Министерството на транспорта на САЩ, около 200 милиона американци се движат по междущатски пътища всеки ден. Предвид чистия обем на трафика по северноамериканските междущатски магистрали, билбордовете могат да достигнат до милиони хора – някои по няколко пъти на ден

#6: Решенията за покупка се вземат навсякъде – особено когато става дума за пътуване или пътуване до работното място Национално проучване на автомобили в САЩ през 2009 г. установи, че билбордовете привличат вниманието и увеличават желанието за покупка. 72% от зрителите на билбордове често или понякога пазаруват, когато се прибират вкъщи 68% от зрителите на билбордове често или понякога вземат решения за пазаруване в колата 38% от зрителите на билбордове вземат решение да спрат в магазина, докато се прибират вкъщи 24% от зрителите на билбордове казват, че са били насърчени да отидат в определен магазин този ден 32% от зрителите на билбордове, вместо да отидат този ден, са посетили търговеца в рамките на седмицата Едно от най-хубавите неща при билбордовете е, че са добре видими и на обществено място, където има вероятност хората да пътуват. Това означава, че можете да достигнете до потребители, които са навън и се местят от едно място на друго. Билбордовете също имат дълъг опит като ефективна форма на реклама. Те се използват повече от 100 години, което означава, че има много данни за тяхната ефективност във времето. Това ги прави много по-малко рискови от другите форми на реклама, защото знаете точно в какво се забърквате, когато изберете този тип маркетингова стратегия като част от цялостната си стратегия за кампания. Ако търсите ефективен начин да рекламирате вашите продукти или услуги, тогава билбордовете може да са точно това, от което се нуждаете!

Въпреки че някои може да твърдят, че билбордовете са остаряла форма на реклама, важно е да запомните колко влиятелни могат да бъдат те. Въпреки че днес има много форми на медия, билбордовете все още са един от най-ефективните начини за достигане до голяма аудитория и оказване на влияние върху решенията им за покупка. Като местна водеща медийна компания, нашата цел е да предоставим рекламни средства, които да накарат вашето послание да достигне до целевия ви пазар, за да утвърдите имиджа на вашата марка и/или да увеличите продажбите си чрез въздействие, качество, иновации и различни услуги.

Статията е предоставена от Аутдор Медиа Тийм

Статията е прочетена 839 пъти
Назад към брой 209Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024