Работят ли рекламните билбордове?  в брой 208

Работят ли рекламните билбордове?
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

Преди няколко десетилетия билбордовете бяха рекламен двигател. Поставете рекламата си до главна магистрала и всеки ще я види, докато минава. През 21-ви век можете да достигнете до повече хора в по-широка област с цифрова онлайн реклама. Което повдига въпроса: Служат ли все още на маркетинга  билбордове и други видове външни реклами?

Билбордовете могат да бъдат ефективни за брандиране или предаване на просто послание. Дали те са най-добрият рекламен носител зависи от вашите нужди и стратегия.

Силата на билбордовия маркетинг е, че шофьорите обръщат внимание, обяснява Back40 Design. Около 71 процента от шофьорите казват, че гледат билбордове, докато са зад волана. Видовете външни реклами се разшириха отвъд билбордовете. Движещо се изображение върху дигитален билборд увеличава силата му да привлича вниманието. Освен ако пътищата не са задръстени, типичният шофьор разполага с не повече от 8 секунди, за да сканира рекламния билборд. Ако имате маркетингово представяне, което отнема повече време или не е просто визуално, билбордовете са по-малко ефективни. Въпреки това, те са добри за насърчаване на информираността за марката и оформяне на краткосрочни решения за покупка, посочва Transformation Marketing.

Много шофьори спират по време на пътуването си, за да пазаруват, а някои от тях не решават какво да купят, докато не се качат в колата. Преминаването покрай билборд, който препоръчва магазин за хранителни стоки на следващия изход, може да повлияе на вземането на решение. Експертите от Bloom Ads обаче предупреждават, че революцията на работата от вкъщи, предизвикана от пандемията COVID-19, може да намали броя на шофьорите, рязко намалявайки ползите от всички видове външни реклами.

Ако съобщението ви е толкова просто като „Влезте тази вечер в бара за мартини и пури на Анна“, билборд може да го предаде бързо. Ако някой минава редовно покрай него, той вижда това съобщение отново и отново, докато изображението и посланието на билборда не се запечатат в мозъка му. На натоварена магистрала, това са много очи и ефективността е голяма.

Материалът е предоставен от Аутдор Медиа Тийм

Статията е прочетена 708 пъти
Назад към брой 208Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024