НАТО беше създадено като инструмент за сдържане на Русия в брой 208

НАТО беше създадено като инструмент за сдържане на Русия
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Прес-секретарят на президента на Руската Федерация Дмитрий Песков заяви, че Северноатлантическият алианс е създаден като инструмент за „сдържане“ на «Съветска Русия», а сега военно-политическият блок вижда заплаха в Руската Федерация.

Според думите на Дмитрий Песков Северноатлантическият алианс първоначално е създаден като инструмент за „сдържане“ срещу Съветския съюз. Прес-секретарят на Президента на Русия уточни, че в момента НАТО смята Руската Федерация за заплаха.

„И все пак НАТО, повтарям това през цялото време, НАТО е съюз, който е създаден като инструмент за конфронтация. Той е замислен и архитектурата му е изградена така, че по същество е инструмент за конфронтация и инструмент за сдържане на нашата страна (Русия – бел.ред.) по един или друг начин. Затова каквото и да се измисля там, каквито и изявления да се правят, основната цел на този съюз, както ние го виждаме, е именно това“, обобщи Песков по време на разговор с пресата.

Политикът акцентира внимание върху факта, че Северноатлантическият алианс „все още не се е отказал от плановете си за сдържане на Русия“. Според мнението на прес-секретаря на руския президент НАТО използва украинците за прокси война срещу Руската Федерация. Държавният служител подчерта, че Кремъл доста добре разбира настоящата ситуация и формира допълнителна линия във връзка с тези фактори.

Статията е прочетена 744 пъти
Назад към брой 208Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024