Време е за политическо русофилство в брой 208

Време е за политическо русофилство
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Двудневна конференция на актива на политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ с коалиционните ѝ партньори се проведе на 18 и 19 ноември в хотел „Жеравна“ в Банкя. Участниците бяха поздравени с писмено послание от Иван Таков – председател на ГС на БСП-София, в което се изказва пожелание, положеното начало на ползотворно сътрудничество при провеждане на местните избори през 2023 г. да се усъвършенства и развива.

В хода на дискусиите, на първо място бяха разгледани резултатите от участието на коалиция „Неутрална България“ на изборите за кметове и общински съветници, състояли се на 29 октомври т.г. Наред с ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“, в коалицията се включиха всички регистрирани комунистически партии (за първи път в най-новата история на България, обединени заедно), както и представителната за „дясно-патриотичното пространство“ ПП „Нова сила“.

Представители от Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Враца, Монтана, Горна Оряховица, Шумен и от други области споделиха нелицеприятни факти за заплахи, изнудвания и манипулиране на изборния процес. Оценката бе, че местните избори имаха „корпоративен характер“. Финансирането, провеждането и отчитането им бе осигурявано от местни „велможи“, които не жалеха средства, за да си осигурят победа. Парите, а не качествата на кандидатите и техните послания, отново дадоха „демократично предимство“ на победителите.

В София „Неутрална България“ подписа споразумение с коалицията „БСП за България“, издигнала Ваня Григорова за кмет. Крайният резултат затвърди образа на Григорова като кандидат с по-скоро протестен и отвъдпартиен фокус.

Изтъкнато бе, че местните избори се проведоха при неблагоприятна за коалиция „Неутрална България“ международна и вътрешна среда. Дългата поредица от русофобски стъпки на властващата сглобка, направени в угода на задокеанските ѝ господари във вреда на българските национални интереси, доведе до очаквани промени в обществените нагласи, най-съществената от които е, че над 70 процента от имащите право на глас отказаха да участват в изборния спектакъл или гласуваха с „не подкрепям никого“. В действителност това е забележителна победа на патриотичното мнозинство на българския народ, което с активната си пасивна съпротива отказва да легитимира системата, която погубва България.

В словото си председателят на Международното русофилско движение Николай Малинов изтъкна стратегическия пробив с интернационализиране на русофилството, което постепенно се превръща в незаобиколим фактор на международната сцена. Във вътрешнополитически план подчерта, че коалиция „Неутрална България“ следва активно да разширява влиянието си чрез всякакви форми на въздействие – културни прояви, представянето на книги, почитане паметниците на българо-руската бойна слава и т.н. Но, дошло е време за политическо русофилство, не само защото очакванията са за провал на сглобката и нови парламентарни избори следващата пролет, които може да съвпаднат с изборите за Европейски парламент.

„Резултатите от местните избори за пореден път отделиха нашето ядро от епизодично и случайно присъединилите се към нас симпатизанти, но явно, това е част от пътя“, изтъкна Малинов. „Този път може да бъде дълъг и трънлив. Има исторически примери, които ни зареждат с търпение. Нека припомним, че на изборите през 1893 г., когато БСДП на Димитър Благоев участва за първи път, партията получава само 570 гласа. Ако сме убедени в правотата на нашия път, трябва да приемем за нормално, че ще падаме и ще ставаме. Това не трябва обаче да отслабва нашата воля за победа. Виждаме, че към коалиция „Неутрална България“ проявяват интерес парти и движения, които споделят главното в нашия поход за възраждане на Отечеството. И те са добре дошли при нас, заедно да продължаваме по поетия път. Ние сме отворена система, зачитаме интересите  на отделните политически и/или граждански субекти, решенията се вземат консенсусно от всички партньори в коалицията. Нека напомня, че в днешния политически живот на Руската федерация има и леви, и десни политически сили – комунисти, либерали, социалдемократи, консерватори, монархисти, но всички те споделят необходимостта от възраждане на Русия като глобален политически фактор в оформящият се днес многополюсен свят. Така че ние тук в България сме от правилната страна на историята. Лозунгът „Победа будет за нами!“ е и наш лозунг.“

Статията е прочетена 1066 пъти
Назад към брой 208Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024