Николай Малинов беше удостоен с наградата „Чест и достойнство“ в брой 208

Николай Малинов беше удостоен с наградата „Чест и достойнство“
Категория: Сърцето, душата

Николай Малинов беше удостоен с наградата „Чест и достойнство“ за подкрепа на Русия извън границите на страната

Награда „Чест и достойнство“ от името на Всеруската обществена премия „Национално величие“ получи Николай Малинов, ръководител на българското национално движение „Русофили“, председател на Международното движение на русофилите. Той е награден за подкрепата си за Русия извън страната.

Създатели на наградата „Национално величие“ са общоруската организация „Офицери на Русия“ и междурегионалната обществена организация „Герои на отечеството“. Досега само четирима души са получили общественото отличие „Чест и достойнство” – представители на Литва, Германия, Виетнам и България.

Както и преди е съобщавал «Руский мир», дейността на Международното движение на русофилите е насочена към популяризиране на русофилския дневен ред в международното пространство и борбата с русофобията в света.

Ръководителят на МДР Николай Малинов каза, че движението ще се опита да разкрие свои клонове във всички страни, където това не противоречи на местното законодателство, а там, където това се окаже невъзможно, ще се фокусира върху частни инициативи на местни жители.

На 14 март 2023 г. в Москва се проведе учредителният конгрес на Международното движение на русофилите. В него участваха представители от около четиридесет държави. Конгресът се проведе в период на опити на западните страни да премахнат руската култура и да представят Русия в негативна светлина. Срещата имаше за цел да покаже, че по целия свят има хора, които симпатизират на Русия, осъзнават ролята на руската цивилизация в историята и подкрепят политиката на Москва.

Превод: ВГ

Статията е прочетена 1300 пъти
Назад към брой 208Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024