Божидар Чеков, писател: Започна третата световна война в брой 207

Божидар Чеков, писател: Започна третата световна война
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

В Израел, TSAHAL само за часове мобилизира 400 хиляди бойци и нападна Газа, първо по въздух. 100 хиляди от тях са на границата. Газа е населена с 2 милиона и 500 хиляди палестинци

Атаката на HAMAS срещу Израел само за 24 часа отне живота на 800 мирни израелски граждани и техни гости от различни страни. Кървавата разправа, която между другото бе снимана и разпространена по мрежата, надмина по жестокост човешкото въображение. Повече от 200 цивилни и няколко войници бяха взети като заложници на нападателите.

Предградията населени с мюсюлмани във Франция, Германия и Англия ликуват. В следващите дни, това население едва ли ще остане безучастно към случващото се.

В Израел, TSAHAL само за часове мобилизира 400 хиляди бойци и нападна Газа, първо по въздуха. 100 хиляди от тях са на границата. Газа е населена с 2 милиона и 500 хиляди палестинци. Атаката за отмъщение унищожи 500 пункта на HAMAS с бомби и ракети. Израелските пилоти предупреждават обитателите на обектите, въпреки тази предпазливост, до сега загиналите са повече от 250 души и това е само начало. Ранени са повече от 2500 човека от двете страни на границата между Израел и Газа.

Най-големият плавателен съд в света, самолетоносачът Gerald Ford напусна Адриатическо море и навлезе в Средиземно. Той носи на борда си 75 изтребители и вози 100 хиляди тона товар. Това зловещо мракобесие е само начало на един нов световен конфликт, пред който европейската търговия с квоти на замърсен въздух, прилича на игра със стъклени топчета.

Вероятно има хора, които мислят, че настоящите събития не ги засягат, защото се развиват далеч от тях. Аз съм последния човек, който би желал да всява паника. Темата за отношенията между Израел и Палестина не беше в центъра на вниманието, за сметка на „Енергийния микс“. Информирам всички тези, които си пият спокойно второто кафе, че от тази сутрин цените на петрола по световните борси нараснаха с 5%.

Статията е прочетена 1250 пъти
Назад към брой 207Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024