Осми поход за мир и неутралитет на България в брой 204

Осми поход за мир и неутралитет на България
Категория: Сърцето, душата

На 9 юли 2023 г. се проведе осмият пореден поход за мир и неутралитет на България. Походът се проведе едновременно в много градове в Страната, както и няколко града зад граница, в които българската диаспора взе активно участие.

.Този път походът започна от два различни сборни пункта, за да се осигури възможност на повече оратори да вземат думата. Пред пилоните на НДК и пред Министерството на външните работи на РБ  в гр. София се събраха хиляди за да изразят непоколебимата решимост на преобладаващата част от българския народ България да не участва в кръвопролитния  военен конфликт между РФ и Украйна, както и да бъде прекратена всякаква помощ за престъпния режим в Киев. Ораторите засегнаха внезапното посещение на президента на Украйна в България, осъдиха лакейското поведение на правителството и адмирираха достойната реакция на  върховния главнокомандващ – президента Румен Радев.

Двата лъча се сляха на пл. «Народно събрание». В изказванията взеха участие д-р Радко Ханджиев, д-р Атанас Панчев и бригаден генерал Димитър Шивиков – членове на Националния политически съвет на ПП «Русофили за възраждане на Отечеството». Походът се осъществи под  лозунгите, имащи най-съществено отношение към проблемите на Родината ни днес:

– Не на въвличането на Отечеството ни във война с доставки на оръжия и изпращане на „жива сила“. „България – Зона на мира, Брод за мир“! Да вдигнем високо Знамето на мира;

– „Да“ на Референдума за мир и суверенитет;

– „Да“ за енергиен суверенитет на България. „Не“ на продажбата на блоковете на АЕЦ „Белене“;

– „Не“ на Истанбулската конвенция и джендъризма в Отечеството ни;

– „Да“ на  провеждане на Референдум за Еврозоната, за финансов суверенитет и запазване на българския лев.

– „Ненасилие!“ – именно на тази основа, ние сме против всяка провокация, която може да застраши гражданския мир в Родината ни и да предизвика каквито и да е форми на т.нар. „Български Майдан“ и насилие!

– „Не“ на фобии и омраза на етническа, религиозна, социална и прочее основа;

– Толерантност – свобода на словото, уважение на личността на всеки един човек, на чуждите мнения и позиции, елиминиране на обидния език, не на унижението на човешкото достойнство;

– Суверенитет! – ние изразяваме своите позиции не пред чужди посолства и представителства, а пред българските институции, които трябва да държим отговорни пред българските граждани и българския народ. Да живее мирна и суверенна България!

Съорганизатори на събитието са:  Българския национален съвет за мир, Гражданска инициатива,  ПП ,, Русофили за възраждане на Отечеството“,  НД Русофили, Брод за България, Обществен инициативен съвет „Войни за мир“, Жени за мир против войната и Антифашистки форум – България.

Осми поход за мир и неутралитет на България

Осми поход за мир и неутралитет на България

Осми поход за мир и неутралитет на България

Статията е прочетена 1919 пъти
Назад към брой 204Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024