Биодинамична характеристика на месец август 2011 г. в брой 22

Биодинамична характеристика на месец август 2011 г.
Категория: Екология, здраве
Натиснете тук за да видите календара уголемен

Лунен календар

Подреждането на планетите e предпоставка за „по-нормален” август от юли месец. Да се надяваме, и без градушки.
Уран в Риби и Венера в Рак през първата половина ще се погрижат за така нужните ни нормални валежи. Топлина в нормални граници ще очакваме от Меркурий и Венера, които се намират в горещия Лъв. Много добри са условията за действието на топлината и светлината и заедно с пълния период на Възходяща луна (9-24 август) имаме подходящи дни за прибиране на реколтата.

Неблагоприятното време за работа във фермата е малко: от 11 часа на 3-ти август до 12 часа на 4-ти август; от 8 часа на 30-ти до 8 часа на 31 август. Тези дни могат да се използват за други дейности.

Достатъчно добри дни има за работа с компостната купчина, цели 12, което ни дава възможност да подготвим и нова купчина за пролетта на 2012 г. Най-добри са дните 12 и 13 август.

Освен за прибиране на кореноплодни, дните на Низходяща луна (1-8 и 24-31 август), дни „корен” периода, използваме за вкореняване на резници на цветя и храсти „цвят” и „плод”.

Точното време с пълни три съвпадения: Възходяща луна, пълнолуние и плоден ден Стрелец - можем да присаждаме на спяща пъпка (околиране). Работим бързо и чисто, рано сутрин или вечер по хладно, стягаме здраво и очакваме добри резултати. При засушаване предварително няколко дни поливаме обилно подложката. Дните са 10 и 11 август с три звезди.

Успешен месец пожелаваме и на пчеларите, като препоръчаме след жътва на житните да се засеят междинни култури - жълт боб, синап, фацелия и други - за късна есенна паша на пчелите. Препоръчваме да не се работи в пчелина в дните на водните съзвездия - Рак, Риби и Скорпион.

Борба с охлювите: от 14 часа на 7-ми до 19 часа на 9 август.

Благоприятни дни - от 20 часа на 10-ти до 24 ч. на 11 август - имаме и за изработване и заравяне на компостния препарат (кора от дъб). Отрязваме млада дъбова кора, приготвяме от нея малка тръба, пълним я с настъргана кора от по-стар дъб, запушваме и заравяме в земята (градината) и отбелязваме мястото.

Успех колеги!

Димитър СТОЯНОВ

Биодинамичен фермер, Бачково

Статията е прочетена 704 пъти
Назад към брой 22Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024