Парламентарни избори - 2 април 2023г. в брой 200

Парламентарни избори - 2 април 2023г.
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Програмни точки на коалиция „Неутрална България”

Коалиция „Неутрална България” е създадена през 2023 г . за предсрочните парламентарни избори на 2 април между партиите: „Русофили за възраждане на Отечеството”, „Атака”, БКП и КПБ. Целта на коалицията е присъствие в българския парламент и защита на позицията за неутралитет на България във военно отношение. Вече сме част от военен конфликт между чужди държави и това става под външен натиск, против виждането на мнозинството българи. От подкрепата за „Неутрална България” на тези и следващи избори ще зависи дали участието на България на грешната страна за пореден път ще се реализира от продажен политически елит, както през 1915 г. и 1941 г., или ще имаме възможност да запазим Родината си от поредната национална катастрофа.

Какво иска „Неутрална България”?

1. Премахване на чуждите военни бази от територията ни с едностранно решение от страна на българското правителство, ако изберете такова.

От 2006 г. на българска територия действат абсолютно безплатно 4 военни бази на САЩ (не на НАТО), в които българската държава по договор няма право да знае какво се внася или изнася. Всяко едно българско правителство може да прекрати договора едностранно, без финансови последствия.

2. Неучастие на България с военна техника, жива сила и по никакъв начин във военен конфликт между две или повече други държави.

Платени коментатори ни обясняват, че трябва да заемем страна във военния конфликт Украйна – Русия, който всъщност е конфликт САЩ –  Русия. Така са обяснявали подобни платени коментатори, че през 1915 г. трябва да вземем страната на Централните сили, вместо неутралитет. Ако бяхме запазили неутралитет, сега щяхме да имаме излаз на Бяло море, Одринска Тракия и голяма част от Македония. Платените коментатори и платеният елит взема грешното решение. Резултат – Ньойският договор.

През 1940 г. ни се предлага неутралитет, срещу който получаваме Източна Тракия, Брегова ивица на Бяло море и статут на неутрална държава, неподкрепяла Хитлер. Платени коментатори и продажен елит избират другото решение. Резултат – Парижкият мирен договор през 1946-47 г., когато гърците искат български територии до Асеновград, а сърбите – до Перник. Спасява ни намесата на Сталин и неговият представител Молотов, имайки зад себе си силата на съветската армия. Тази, чийто паметник сега искат да съборят.

3. Неучастие в санкции срещу други държави. Санкции, които нанасят икономически щети на България.

Над 60 милиарда са щетите на България, затова че послушно и безропотно изпълнява санкциите, наложени от САЩ срещу Русия. Страната ни може спокойно да каже, че няма да участва в икономически мерки, които я прострелват в крака. За тази цел трябва да има правителство и присъствие в парламента, които да имат това мислене. От избирателите зависи.

4. Неутралитет означава суверенитет. Да вземаме самостоятелно решения какво да строим, какво да не строим.

През 2010 г.  премиерът Борисов каза, че АЕЦ Белене е стратегически проект. Подкрепихме го. През 2011 г. тук дойде Хилъри Клинтън и на следващия ден Борисов обяви Белене за „гьол”. Защото Хилъри казала така и ние сме партньори. Значи по-добре е да не сме партньори, да сме неутрални и да решаваме сами дали да правим обект, който носи ползи на България, или да го прекратяваме, защото това е от полза за САЩ.

През 2014 г. дойдоха у нас трима американски сенатори и казаха да спрем Южен поток. Изключително изгоден за България проект. На власт бяха ДПС, БСП, ГЕРБ и те веднага спряха проекта. Такива повече не избирайте – Борисовци, които ви ограбват и клякат на външните господари, въпреки че те ги пишат в „Магнитски”, за да ги държат още по-здраво.

Неутралитетът означава да решаваме сами какво е изгодно за нас, какво - не.

5. Прекратяване на участието ни във военни блокове.

Това е най-сложната точка. Много хора казват: Да направим референдум за участието ни в НАТО! Не може! Със сегашния закон референдум по международен договор НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ! Който ви говори друго, ви лъже. От 2012 г. се опитваме да променим закона за референдумите в тази част. ГЕРБ, ДПС и БСП бяха против. Сега няма кой и как да промени закона, освен ако избирателите не вкарат 121 депутати от „Неутрална България”

Така че – реалното е да изчакаме 2024 г, когато изтича 20-годишният договор с НАТО. Тогава, ако има българско правителство (и мнозинство в парламента), можем по устав да излезем от пакта. Мислете! Кой ще е на власт през 2024 година зависи от нас!

Статията е прочетена 1334 пъти
Назад към брой 200Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024