Многохилядно шествие за мир в брой 200

Многохилядно шествие за мир
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 12 март 2023 г., в 9 български града – София, Пловдив, Варна, Русе, Ст. Загора, Силистра, Казанлък, Шумен и Търговище многохилядно множество  изрази позицията на 80% от българския народ по повод на въвличането на България във военния конфликт между Русия и Украйна.

В шествието в София се включиха над 7 000 граждани. Събитието бе организирано от Българския национален съвет за мир и „Свободна и мирна България“.

Сред ораторите се откроиха професор Нако Стефанов-председател на Съвета, Волен Сидеров-председател на ПП „Атака“ и водач на листата на коалиция „Неутрална България“ в 25 МИР София  и Варна, генерал Димитър Шивиков, водач на листата на ПК „Неутрална Бъргария“ в Пловдив област. Те изразиха твърдата решимост на преобладаващата част от българския народ да бъде прекратена всяка помощ за киевския режим и България да запази пълен неутралитет във военния конфликт.

Речи произнесоха: Деница Сидерова - съпредседател на Коалицията и водач на листата в 23 МИР София, Тодор Ангелов-ръководител на предизборния щаб на Коалицията, д-р Атанас Панчев - водач на листата на Коалицията в  гр. Стара Загора.

По време на похода за мир, който продължи повече от четири часа, под разветите български трибагреници се разнасяха спонтанни възгласи: „Искаме мир!“, „НАТО – вън!“, „Янки –  вън!“, „За неутрална България!“

Статията е прочетена 1219 пъти
Назад към брой 200Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024