Билбордите край пътя са най-запомнящата се външна реклама в брой 197

Билбордите край пътя са най-запомнящата се външна реклама
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Външната реклама се възстановява от пораженията по време на пандемията и билбордите край пътя, изглежда, са най-запомнящите се формати

Данни от проучване на целевата аудитория GWI в Обединеното кралство показва, че след възстановяването на външната реклама билбордите отстрани на пътя се запомнят най-много от потребителите.

През четвъртото тримесечие на 2021 г. 16,4% от интернет потребителите казват, че са открили нови марки или продукти чрез реклами на билбордове или плакати. Това е над нивото, отчетено през 2020 г., и е в съответствие с нивата от преди пандемията.

Рекламите, наблюдавани в градския транспорт, показват подобно възстановяване, като 14,3% казват, че използват този формат, за да научават за нови марки или продукти.

Данните на GWI също така показват, че крайпътните реклами са най-запомнящият се формат извън дома (OOH) – 45,6% от пътуващите казват, че си спомнят, че са виждали тези реклами по време на последното си пътуване до работното си място.

На второ място се класира реклама на автобус, автогара или спирка. Това е следвано отблизо от тези на ниво улица (например плакат) и на определени места като молове или летища.

Това обаче варира в зависимост от използвания вид транспорт. Рекламите върху автобуси са най-запомнящи се за използващите автобусен транспорт и за тези, които използват метрото. Последните, разбира се, забелязват и рекламите в метрото. Крайпътните реклами са най-запомнящи се за велосипедисти, пешеходци и шофьори.

Тези нови изследвания са важни с оглед новата рекламна реалност, в която по-голямата поверителност на данните изискват нови стратегии от марките.

Например, GWI твърди, че локалните OOH кампании могат да работят по-добре, тъй като по-далечните пътувания до работното място стават по-малко задължителни. Рекламите около парковете и фитнес залите са особено подходящи за работеща от вкъщи аудитория от поколението Z, която е с 30% по-склонна да тренира извън къщи преди работа, отколкото средностатистическия работещ.

В същото време последният доклад на WARC Data показва, че инвестициите в реклама се възстановяват до нивата отпреди пандемията, но активността на потребителите в области като транспорт, отдих, търговия на дребно и работа остава по-ниска.

Дигиталната външна реклама подпомага растежа, като билбордове с голямо покритие и специалните конструкции са ефективни за привличане на вниманието на потребителите. Иновативните и креативни стратегии могат също да помогнат за ангажирането на по-младата аудитория и могат да дадат възможност на марките да създадат нова точка на контакт в своята комуникация.

Статията е прочетена 1506 пъти
Назад към брой 197Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024