Защо САЩ унищожават ЕС в брой 197

Защо САЩ унищожават ЕС
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Цялата западна система е в епицентъра на епически колапс. Това не е рецесия. Това което се случва в Европа и САЩ, е системна криза на така наречения либерален капитализъм. Заради това и глобалистите са готови да взривят планетата, в което могат и да успеят, тъй като светът досега няма опит в предотвратяването на такава война.

ЕС ще трябва да похарчи 1,5 трилиона долара, за да помогне на електрическите компании, но пак няма да може да се спаси от икономическия шок.

Европа загуби завинаги икономическата си конкурентоспособност, никога повече няма да има евтини енергийни ресурси, крайъгълният камък на съвременната икономика.

В нормално време цената на енергийните ресурси в Европа беше приблизително 2 процента от БВП. Сега, поради рязкото увеличение на цените, те достигнаха 12%.

Началото на мега-кризата е въпрос на време. Само инерционният компонент на икономическата структура на ЕС не му позволява да рухне за една нощ.

През август беше регистриран най-високият общ ръст на цените в историята на еврозоната от 9,1% на годишна база. Основната причина за инфлацията е наложеният от САЩ отказ от руски газ.

Високите цени на енергията засягат всички сектори на икономиката на ЕС. Половината от европейските мощности за топене на алуминий и цинк вече са затворени. Около 70% от производството на торове в Европа е спряно заради високите цени на газа, който е основна суровина за производството на азотни торове. Това доведе до увеличаване на хранителните и ежедневни разходи.

Тъй като доверието на потребителите е на много ниски нива, няма шанс домакинствата да спестяват. И тъй като компаниите еднакво страдат от енергийния шок и финансовите условия се затягат, виждаме как и бизнес инвестициите намаляват.

Така Европа затъва в невъобразима криза на всички нива. Населението е обедняло и замръзнало, предприятията се затварят и/или отиват в САЩ, правителствата бързат да намалят консумацията на електроенергия.

За десетки милиони европейци енергийният шок създаде и „хигиенна бедност“ (Hygiene Povert): много хора не могат да си купят сапун и дезодоранти. По-нататък ще става все по-зле.

Защо? Защото Европа трябва да бъде убита.

Решението да се „убие конкуренцията“ и в резултат на това Европа да бъде индустриално убита беше взето в САЩ още през 2015 г. Войната беше избраното средство; Украйна е театърът, на който се случва.

В продължение на 10 месеца светът наблюдава как САЩ и НАТО предприемат умишлени стъпки, за да въвлекат Русия в пряка война в Европа.

Мотивите зад военните действия на САЩ и НАТО убягнаха на повечето хора. цялата глупост за „защита на демокрацията“ е за наивници.

Украйна има репутация на най-корумпираната нация в Европа и вероятно в света. Причините са много. Оказа се, че политиците перат пари от „помощта“ през Украйна.

Секс трафикът на деца е друга причина.

Трафикът на кокаин и хероин в Европа и в САЩ е много доходоносен. Украйна е толкова наситена с наркотици, че дори нейният президент е увреден наркоман. Това са някои от причините. Но трябва да се работи и за нещо много по-голямо.

Какво е това „нещо“ – Европа трябва да бъде убита. Истинските цели на САЩ в Украйна са унищожаването на Европа и на нейния икономически лидер: Германия. Защо?

Нека опишем световната ситуация в началото на 2022 г.

Китай: брутен вътрешен продукт $16,9 трилиона. Индустриален сектор – 30,5% или $5,1 трилиона. Експортна икономика - 15,3%.

Германия: БВП - $4,2 трилиона. Индустриален сектор – 27-30% или $1,1-1,3 трилиона. 35% с най-високия коефициент на износ в света от 2,07 (само Япония има още по-висок коефициент от 2,49).

ЕС, като цяло – БВП 17 трилиона долара (повече от Китай, или поне същата сума). Индустриален сектор – 25% или $4,1 трилиона (малко по-малко от Китай).

САЩ: БВП $22,9 трилиона долара. Индустриалният сектор обаче представлява само 18% или $4,1 трилиона долара (по-малко от Китай и точно колкото ЕС). А финансовият сектор на САЩ е над 20%, както и целият сектор на услугите със 77% от икономиката. Но този индустриален сектор представлява само 7,7% от износа. За да оцелеят, САЩ трябва спешно да развият реалната икономика, т.е. индустрията. Но, тъй като светът стана глобален, нови пазари не се предвиждат. Системата не може да завладее Марс и да продава на марсианците.

От 2009 г. САЩ са в икономическа задънена улица. И така, какво да правят? Да убият конкуренцията. За да получат повече индустрия, САЩ трябва да я вземат от някъде, където вече съществува.

Нека да разгледаме възможните кандидати.

Вариант 1: Китай. Но, първо, Китай е субект (суверен), второ, развитието на индустрия, сравнима с китайската, означава ниски маржове на печалба, дълги периоди на изплащане и спад на личните доходи. А намаляването на личните доходи ще е революция в САЩ. Вариантът не е подходящ.

Вариант 2: ЕС. Пасва идеално с бизнеса с висок марж. Бизнесът обаче е печеливш, защото е много технологичен, т.е. има висок и дълъг праг на влизане. Нужни са десетилетия на развитие, хиляди патенти и изграждането на стотици хиляди специалисти. Но патентите, специалистите и компаниите принадлежат на ЕС. Значи САЩ трябва да принудят тези компании в тяхната цялост да се преместят в САЩ. За да направят това, трябва да се създадат непоносими условия за икономиката: война, град и студ.

Тези неща са брънки в една верига. ЕС трябва да бъде унищожен. На всяка цена.

Няма значение колко хора ще бъдат убити, залогът е $4+ трилиона долара годишно

(от реалната индустрия).

Няма значение колко градове или дори държави ще бъдат унищожени, залогът е $4 трилиона долара годишно (от реалната индустрия). Хората ще се размножават и ще заменят загиналите във войната.

Градовете и държавите могат да бъдат възстановени. Но 4 трилиона щатски долара годишно (от реалната индустрия) трябва да дойдат в САЩ, за да ги спасят. Точка.

Тази война е за пари. $4 трилиона годишно в реалната индустрия. Всеки, който се изпречи на пътя на това, ще бъде пометен.

Това е основната цел на САЩ

в Европа и Украйна.

Европа е в много трудна позиция. Очакваната европеизация на Украйна се превръща в украинизация на Европа. Конфликтът в Украйна унищожава Европа, извършва се нейната деиндустриализация, капиталите от Европа бягат в САЩ.

На 25 януари 2022 г. RAND Corporation подготви документ за NSA и CIA. Хакери го изтеглиха и той е в мрежата. Този документ се нарича „Спасяване на САЩ, отслабване на Германия“. Там в прав текст се казва, че ситуацията в Америка е такава, че тя няма да може да оцелее без материални и финансови ресурси отвън. Има само два източника, откъдето да получите тези ресурси. Но Китай вече не става. Следователно заключението беше много просто. „Може да се очаква увеличение на потока на ресурси от Европа към САЩ само ако Германия започне да преживява контролирана икономическа криза. Скоростта на икономическо развитие на ЕС почти напълно зависи от състоянието на германската икономика.

А от кого зависи германската икономика? Зависи от руските ресурси и от френската електроенергия. С французите ще се справят много лесно, защото сега са в беда в Сахел.

Що се отнася до германо-руските икономически отношения, в анализа беше казано: „Единственият подходящ начин да се гарантира оттеглянето на Германия от руската енергетика е да се въвлекат и двете страни във военен конфликт в Украйна. По-нататъшните ни действия в тази страна неминуемо ще доведат до отговор от Русия. Руснаците не само няма да могат да оставят без отговор масирания натиск на украинската армия върху непризнатите републики на Донбас, но могат да бъдат обявени за агресор и срещу тях да бъде наложен пълен пакет от санкции. Тогава Путин може да отговори, като наложи контрасанкции върху енергийните доставки за Европа. Щетите, причинени на страните от ЕС, ще бъдат сравними с щетите на Руската федерация, но за Германия ще бъдат още повече“.

Европа ще е пустиня. Деиндустриализацията на цялото световно производство, което най-ясно се вижда в Германия, която е откъсната от енергийни ресурси, е много успешна за ултраглобалистите.

Но има и неща, при които явно не успяват. Специалната военна операция на Русия провали много от техните планове. Специалната военна операция на Русия значително отлага една от целите за установяване на Новия световен ред – установяването на контрол на корпорациите над държавите. Факт е, че държавите участват във военните конфронтации. А това означава, че това което се случва, е укрепване на държавите. Тоест една от задачите, поставени от ултраглобалистите – поглъщането на държавата от корпорациите – беше изместена от този военен фактор. Така че не получават всичко.

Времето е на страната на Русия, която е на „правилната страна на историята“. (със съкращения)

Статията е прочетена 2584 пъти
Назад към брой 197Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024