Анализ на външната реклама в брой 196

Анализ на външната реклама
Категория: Реформа „СВОБОДНИ ПАРИ”

Билбордовете и другите външни реклами са едни от най-ефективните и ценни средства за реклама, които фирмите продължават да използват. Въпреки че много от нас може да погледнат билборд само за кратък период от време, те все още успяват да грабнат вниманието ни и са навсякъде, където отидем! Винаги можете да намерите реклама за магистрали, сгради, превозни средства за обществен транспорт и др. Това са само някои от причините, поради които фирмите се доверяват на OOH (извън дома) реклами като билбордове, за да привлекат най-голям брой гледания и да засилят разпознаването на марката

Много форми на външна реклама обаче не идват със същия вид автоматизирани показатели и анализи, които дигиталните реклами предоставят. И така, как да разберете колко добре работи вашата външна реклама или дали изобщо работи? Отговорът е чрез подробен анализ на външната реклама.

Анализ на външната реклама

Тази задълбочена оценка използва аналитични данни и инструменти, които помагат на бизнеса да наблюдава ефективно маркетинговата си кампания в рамките на определена индустрия. Рекламните анализи позволяват на търговците да знаят дали техните кампании са насочени към правилната аудитория и дали използват правилната среда за това.

Защо е важен анализът на външната реклама?

Компаниите, които използват прозрения, базирани на данни, имат 10-30% подобрение в цялостното си маркетингово представяне. Това е така, защото практиката ви предоставя данните, за да определите дали вашата външна рекламна кампания работи или не. Един задълбочен анализ на външната реклама ще докаже колко ефективни могат да бъдат вашите билбордове.

Наличието на тази информация позволява на фирмите да правят съответните промени в стратегията си, като например преразпределяне на бюджети или промяна на подхода на рекламата. Правилното и внимателно анализиране на тази информация ще гарантира по-голямо въздействие на всяка рекламна кампания.

Как да измерваме рекламния анализ

Има много показатели, които се използват за измерване на успеха на вашата стратегия за външна рекламна кампания.

Ето най-често срещаните:

Импресии

Импресиите се използват за количествено определяне на времето, в което потребителят среща реклама. Това също е известно като преглед. По същество импресиите представляват броя пъти, когато отделен потребител вижда съобщение от вашата рекламна кампания. Традиционните билбордове измерват импресиите, като се позовават на това колко показват конкретната реклама в дадена област. Някои марки може да имат по-наситено присъствие в една област в сравнение с други, което може да отвлече вниманието от рекламата ви.

Достигнат

Обхватът се отнася до общия брой различни хора или домакинства, изложени на вашата реклама. Когато става дума за билбордове и други форми на OOH, това се изчислява с помощта на Ежедневната ефективна циркулация (DEC), което е средният брой хора или превозни средства, които са изложени на вашия билборд в рамките на даден период от време, измерен в часове, наричан ефективна скорост на осветяване.

Обхватът може да се измери и чрез:

    Демография

    Данни от преброяването

    Проследяване на очите

    Преброяване на трафика и анализ на превозни средства

Честота

Честотата се отнася до средния брой пъти, когато вашата реклама е изложена на отделен потребител. Това се изчислява, като се разделят импресиите на вашата реклама на нейния обхват. Високите честоти на рекламата  увеличават шанса клиентът да има висококачествена ангажираност с вашата реклама и да има множество взаимодействия с вашата марка. По същество тази статистика взема предвид колко пъти потребителят ще бъде изложен на вашата реклама по време на кампанията. Честотата може да се измери чрез:

    Прогнози (честота, разделена на обхват)

    Демография

    Данни от преброяването

    Моделиране на данни

Трафик и местоположение

Преди фирмите да решат местоположението на своя билборд или външна реклама, препоръчваме да използвате правителствени данни, преброяване на населението, преброяване на пътния трафик и данни за ръчно пътуване за измерване на пешеходния и автомобилния трафик. Това ще позволи на фирмите да получат представа колко превозни средства и пешеходци ще преминат покрай рекламата на това предложено място. Тези данни могат да се използват и за измерване на показатели, докато рекламата е активна.

Анализ

Ако вашият бизнес има уникално име на марката, слоган или крилата фраза, опитайте се да ги включите в рекламата си. Методите за събиране на данни ще ви позволят да анализирате колко често термини, уникални за вашия бизнес, се въвеждат в търсачките, подобно на изследването на ключови думи. Нивата на търсене ще ви дадат представа колко често потребителите преглеждат вашата реклама и се ангажират с нея.

Хаштагове

Бизнесите могат да използват хаштагове, за да им помогнат да оценят ефективността на техния билборд или друга OOH реклама. Хаштаговете са популярен начин за проследяване на разговори около марката, продукта или услугата. Включването на хаштагове във външна реклама може да мотивира потребителите да се ангажират с рекламата и в крайна сметка да използват хаштага в социалните медии. Този метод може да предостави полезна информация за бизнеса, като реакция на публиката и задържане на клиенти.

Анализ на продажбите

Увеличението на продажбите може да определи дали една външна реклама привлича повече клиенти или не. Препоръчително е фирмите да наблюдават отчетите за продажбите и да видят дали има връзка между продажбите и външната рекламна кампания. Ако има увеличение на продажбите и задържането на клиенти по време на жизнения цикъл на рекламата, е безопасно да се каже, че рекламата работи!

Статията е предоставена от Аутдор Медиа Тийм

Статията е прочетена 1146 пъти
Назад към брой 196Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024