ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ с решение на газовата криза в България в брой 194

ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ с решение на газовата криза в България
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Листа с 14 кандидати и ясен план за възстановяване на газовите доставки от Русия за България и икономическо развитие на страната ни оповести в Стара Загора водачът на листата за ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ за Старозагорска област – юристът Атанас Панчев. Той подчерта, че партията влиза в предизборната кампания с категоричната заявка, че единствена може да осигури политическото решение за доставки на руска газ на в пъти по-ниска цена. Панчев припомни, че ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ е единствената българска партия, която има сключен договор за сътрудничество с управляващата в Русия партия „Единна Русия“. Само преди дни председателят на формацията Николай Малинов е провел среща с външния министър Сергей Лавров, на която е била засегната темата със „синьото гориво“ за България.

Водачът на листата в Старозагорска област определи евтиния руски газ като основна стъпка за спиране на растящата инфлация в страната.

В сферата на енергетиката от ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ се обявяват още за прекратяване на европейската „Зелена сделка“, удряща пряко по комплекс „Марица изток“, която по думите на Атанас Панчев ще остави без поминък хората в Старозагорска област.

Сред предложенията на партията, залегнали в програмата, е мощно развитие на атомната енергия у нас. „Това включва незабавно строителство на АЕЦ „Белене“ и стартиране на вече затворените два блока на атомната централа в Козлодуй“, подчерта Панчев.

От ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ се обявяват още за пълен неутралитет на България по повод вой­ната в Украйна. Те настояват също за възстановяване на икономическите и културни връзки с Русия, които по думите им в последните години са сериозно разрушени. По думите на Атанас Панчев в последните месеци българските власти са направили безпрецедентна стъпка за прекратяване на дипломатическите отношения с Русия, давайки пример с изгонените 70 представители на руското посолство.

Сред икономическите политики в програмата на формацията е и силно участие на държавата и приоритизиране на държавната над частната собственост. „Трябва да възстановим руските инвестиции и да насърчим такива от Китай, ако искаме да бъдем развита държава“, отбеляза Атанас Панчев. ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ е разработила и стъпки за решаване на демографските проблеми, както и целенасочена политика на държавата към българите в чужбина.

От „Русофили за възраждане на отечеството“ са категорични, че чужди военни бази нямат място на територията на България. Не на последно място в програмата на партията е заложено провеждането на референдуми по всички съдбоносни за отечеството ни въпроси, по примера на Швейцария.

На настоящите избори ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ е подкрепена от Българската комунистическа партия, Партия на българските комунисти и от няколко граждански организации.

„Листата с кандидати на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ в Старозагорска област обединява специалисти от различни сфери“, коментира избраниците на формацията Атанас Панчев. На втората позиция е инженер Кольо Бобчев, бивш специалист в ДЗУ и ТЕЦ „Марица изток 2“. Трета е Корнелия Владева, старши учител в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък, четвърти е икономистът Пламен Енчев, преподавател в Търговска гимназия – Стара Загора. В листата има още учени и действащ енергетик от комплекс „Марица изток“.

За ПП „Русофили за възраждане на отечеството“ се гласува с No 29 в бюлетината!

Статията е прочетена 3606 пъти
Назад към брой 194Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024