Добре дошли, Русофили за възраждане на Отечеството, в област Стара Загора! в брой 194

Добре дошли, Русофили за възраждане на Отечеството, в област Стара Загора!
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

На 14 септември 2022 г. в Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“, гр. Стара Загора, беше представена листата с кандидати от ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ за 48-ото Народно събрание, с бюлетина №29.

Водачът на листата д-р Атанас Панчев запозна обществеността на област Стара Загора с приоритетите, целите и задачите, които предстоят пред кандидат-депутатите за 48-ото Народно събрание.

Листата е съставена от 14 души – доказани специалисти в различни области:  преподаватели в гимназии в Стара Загора и Казанлък,   инженери в различни икономически сектори.

В листата  участва и професор Стоил Авуски.

Д-р Атанас Панчев заяви, че единственият начин в България да се спре инфлацията, да се избегне тежката и студена зима е незабавното подписване на дългосрочен договор с Русия за в пъти по-евтин природен газ. И това е изпълнимо, защото ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ е единствената политическа партия в България, която има сключен договор с управляващата партия в Русия – „Единна Русия“ на президента Владимир Путин.

Д-р Атанас Панчев запозна аудиторията, че на 12 септември в Москва, на срещата между председателя на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов с външния министър на Русия Сергей Лавров е потвърдено, че Русия поема ангажимент да предостави газ за България на преференциални цени – в пъти по-ниски от досегашните.

Водачът на листата д-р Атанас Панчев наблегна, че незабавно трябва да се стартира проектът на АЕЦ „Белене“ и да се пуснат два реактора на АЕЦ „Козлодуй“.

Важни приоритети за ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ с бюлетина №29 са: пълен неутралитет на България по отношение на военния конфликт в Украйна; премахване на чуждите военни бази от България; възстановяване на икономически и културни връзки с Русия;  силно участие на държавата в икономиката на страната; решаване на демографските проблеми и провеждане на референдуми по всички съдбоносни за Отечеството въп­роси.

Становище и позиция по гореизброените въпроси изразиха и другите участници в листата за народни представители.

Кратки изказвания направиха и представителите на коа­лиционните партньори в областта: инж. Кольо Бобчев, проф. Стоил Авуски, най-възрастният участник в срещата Кънчо Кънев и областният секретар на БКП - област Стара Загора, инж. Кольо Колев.

Прочете се и Възванието на Старозагорската областна партийна организация на БКП с призив всички нейни членове от областта да подкрепят кандидатите на  ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ с бюлетина №29.

С  кратко слово  срещата закри областният председател на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ и член на НИС на ППРВО инж. Ставри Сотиров.

Препълненият салон на читалище „Св. Климент Охридски 1858“ изпрати членовете на листата на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“ с аплодисменти и пожелание бюлетина №29 да им донесе успех в предстоя­щите избори.

На добър час!

Петър Петров, главен редактор на в. „Квантов преход“

Статията е прочетена 3968 пъти
Назад към брой 194Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024