Вкарват ни във война с Русия в брой 192

Вкарват ни във война с Русия
Категория: МАСИ И ВЛАСТ

Ставри Сотиров, член на ИБ на ПП  „Русофили за възраждане на Отечеството“ :

Вкарват ни във  война с Русия

Това заяви пред „Старозагорски новини“ Ставри Сотиров, член на ИБ на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“

 – Г-н Сотиров, очаквахте ли такова развитие на отношенията между България и Русия?

– Не беше трудно да се допусне подобно развитие на нещата. Този премиер и това правителство имат две стратегически задачи:

Първата е вдигане на ветото от страна на България за влизане на Македония в ЕС, при това като се пренебрегне българският национален интерес. Тази задача е почти успешно изпълнена и за срам на депутатите ни ще кажа, че вчера дойде новината как Франция ни излъга.

Макрон разкара двустранния протокол с „исторически теми“, часове преди да сдаде председателството. В последните часове преди сдаването на председателството френският президент Еманюел Макрон е „модифицирал“ предложението си за Скопие, като е изключил прословутия двустранен протокол от преговорната рамка. Както се казва: гаранция Франция. Честито на печелившите.

Втората задача е да се направи така, че да бъдат влошени до краен предел традиционно добрите отношения между България и Русия и, разбира се, да бъде изградена военноморска база на НАТО край Варна.

Както виждаме, и двете задачи са почти изпълнени. Само ще добавя: Бог да пази България!

 – Защо точно България бе вкарана в този казус?

– Отговорът на този въпрос е колкото лесен, толкова и страшен. Правят ни прифронтова държава. Вкарват ни във война с Русия, благодарение на която съществуваме на политическата карта на света. По същия начин се действа и с Литва, Молдова, Румъния. Англосаксонският свят в лицето на САЩ и Великобритания, подкрепян от подчинените им политически елити на ЕС, търсят въоръжен конфликт с Русия. Но забележете, те не искат театъра на военни действия на своя територия, а така както предизвикаха умишлено конфликта в Украйна, така и сега правят всичко възможно той да бъде разширен с някоя натовска държава от Източна Европа. Последствията от това ще бъдат страшни, особено за нас. Поради наложена цензура върху централните средства за информация представата на хората за развитието на света са изкривени и погрешни. Вече спокойно може да се каже, че САЩ и НАТО не са определящ фактор в международните отношения. Около Русия и Китай се обединиха страните, които добиват и доставят над 80% от петрола в света. Също така заработи и нова система за междубанково разплащане, която замени англосаксонската SWIFT. Саудитска Арабия започна да продава петрола си за юани. Последваха я и други държави-производителки на петрол. Вече и в самата Америка доскоро действащи генерали говорят за стратегическо изоставане във военно отношение на САЩ и НАТО. Ясно се вижда, че са ударени трите основни стълба на американския долар като световна резервна валута. Това са световната финансова система в лицето на МВФ, СБ и SWIFT, петролът като покритие на долара или така наречения петродолар, както и военната сила, и възможност за проектиране на такава чрез военните бази на НАТО. Ето затова американците се опитват да въвлекат Европа в своите проблеми, а държава като България за тях е просто едно пушечно месо и нищо повече.

 – Какво или кой провокира нажежаването до червено на отношенията президент – премиер – руско посолство? Хората се объркаха, кой казва истината?

– Иска ми се да греша, но почти съм убеден, че проблемите идват от изпълнителната власт. Никога до сега в най-новата история на България не сме имали правителство, което със своите действия да е обслужвало единствено и само чужди интереси. Нека хората си отговорят как се нарича това поведение на министрите и депутатите? Защо се взимат изключително важни решения, без да се спазва процедурата? Ако намерят отговори на тези и други въпроси, няма да се бъркат лесно.

 – Докъде би се стигнало, ако Русия скъса дипломатически отношения с нашата страна, макар че дори през Втората световна война това не е ставало?

– Вижте, Русия е световна сила и тя няма да допусне да бъде унижавана по този начин от когото и да е. Аз очаквам да бъдат взети от нейна страна нереципрочни съответни мерки. Включително и скъсване на дипломатическите отношения. Това за нас ще има сериозни политически и икономически последици. Няма да е така безобидно, както се опитват да ни внушават представителите на градската десница и платените грантаджии от американските фондации.

Единственото нещо, което ме прави оптимист, е, че в Русия са на власт хора, които обичат България. Те не са забравили нашите общи корени, нашата история, нашите традиционно добри братски отношения и правят разлика между българските управници и българския народ.

Интервюто подготви: Ива Николова

Статията е прочетена 2257 пъти
Назад към брой 192Назад

вестник Квантов преход 2011 - 2024